TED – wetenschappelijk kookboek – de passie van Nathan Myhrvold

7 jul

TED is een buitengewoon fenomeen dat inmiddels verspreid is over meerdere continenten. Middels meerdaagse bijeenkomsten krijgen diverse sprekers de mogelijkheid om hun speciale passie uit te doeken te doen in maximaal 18 minuten. De optredens van de sprekers worden op video gezet en zijn gratis te bekijken op de TED-site.

De gedachte is dat (ook de subtitel van TED) goede, inspirerende ideeën zich moeten verspreiden over de wereld. Ik kijk regelmatig naar de meest uiteenlopende verhalen van mensen letterlijk afkomstig uit alle uithoeken van de wereld en vaak zijn ze zeer inspirerend.

Hier vindt je het gefilmde optreden van Nathan Myhrvold, de kok, kookboek auteur en ‘geek’ van het 2348 pagina’s tellende kookboek “Modernist Cuisine” over de wetenschappelijk kant van het koken. Een boek boordevol prachtige, opvallende en rare beelden van de edele maar feitelijke kunst van het koken. Kijk zelf en laat je meenemen in zijn verhaal.

(tip: zet de ondertiteling in het Engels aan)

Eén reactie naar “TED – wetenschappelijk kookboek – de passie van Nathan Myhrvold”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eyecandy voor kooknerds: Nathan Myhrvold's Modernist Cuisine @ TED - Wat aten zij? - maart 6, 2016

    […] Eetsnob. Op Vimeo staan ook nog wat mooie video’s over the making of van het hele […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: