Dim Sum zijn kleine Chinese gerechten die lang geleden zijn ontstaan om het theedrinken van de keizer wat exotischer te maken. Overigens betekent Dim Sum ‘stip op het hart’ wat zou moeten verwijzen naar het effect dat de kleine gerechten op de eter zou hebben. Wij zijn fervente liefhebbers van Dim Sum en komen dan ook al jaren in ons favoriete Dim Sum restaurant Oriëntal City, Damstraat in Amsterdam.
Eén van de Dm Sum gerechten hebben we onlangs uitgeprobeerd omdat we een stoommand hadden aangeschaft. Het recept vonden we op het internet (Marijke Geurts) en is te vinden http://www.kookjij.nl. Maar uiteraard ook hieronder.
Ingrediënten (voor 4 personen, uiteraard niet wanneer je meerdere gerechten maakt)
- 20 Wontonvellen (verkrijgbaar in Toko, bevroren vellen maar gelijk voor meerdere malen)
- 125 gr kipfilet
- 125 gr krabvlees uit blik
- 20 gr ontbijtspek fijngesneden
- 2 el fijn gesneden peterselie
- 2 el fijn gesneden bieslook
- 2 tl geraspte limoenschil
- 3 el kippenbouillon
- 1 tl zout
- 2 tl lichte chinese sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 5 lente uitjes in stukjes van 5 cm
- 2 el citroensap
- 1 el fijngesneden gemberwortel
Hallo
Kunt u mij vertellen waar u die stoommand heeft gekocht??
bvd mvrgr george
LikeLike
Wij hebben ze gekocht bij de Hocras, maar de Makro heeft ze bv ook. Toko’s hebben ze ook vaak en op het internet zijn ze ook te vinden.
Met groet,
Wessel
LikeLike