Restaurant Merkelbach – de vissoep van de chef, video

25 sep
In Huize Frankendael (Middenweg Amsterdam) woonde tot voor enkele jaren geleden een oud vrouwtje maar is nu, behalve culturele plek voor allerlei tentoonstellingen, ook de lokatie van restaurant Merkelbach met aan het roer chef Geert Burema (ex restaurant As). Wij waren er al vaak langs gereden en hadden ons ook voorgenomen om daar eens een keer te gaan eten en kort geleden was het zover. Burema heeft gekozen voor een mediterrane keuken die zich toelegt op biologische en authentiek eten. Wij gingen lunchen (salade met konijn en casconne kalfstartaar) en vonden het buitengewoon uitstekend. Daar gaan we zeker ’s avonds nog eens langs.
Pal achter Huize Frankendael is een groot terras waar je geweldig kunt zitten en voor de liefhebber kan je er ook nog prettig rondlopen in de ecologische tuinen. Nu bereiden wij ons meestal wel enigszins voor als we een nieuw restaurant gaan bezoeken. Op het internet vonden we uiteraard de site van het restaurant maar wat ik jullie niet wil onthouden (dus hieronder) is de video waarin chef Geert Burema laat zien hoe hij een vissoep maakt. Geweldig!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: