Shoptip voor echte thuiskoks: De Lindenhoff in Baambrugge

3 dec

En waar haal je dan toch al die bijzondere ingrediënten als topanimboer (aardpeer), pastinaak, gele biet, fazant en beukenzwam? Zelfs bij de betere groentenwinkel is het vaak moeilijk de juiste spullen te vinden. Meestal kan je het wel bestellen, maar ja, je wilt toch zien wat je koopt. Een groothandel als Hocras, Hanos of Makro biedt uitkomst, maar de echte Foodie wil naar de Lindenhoff.

De Lindenhoff is een biologische boerderij en al vier generaties lang in handen van dezelfde familie. Ze noemen zichzelf  ‘ ambassadeurs van authentieke smaak’. Ze verplichten zichzelf te zoeken naar producten die smaken zoals de natuur het bedoeld heeft.  Met hun prachtige winkel, de ‘ Lindenhoff Marché’ , op de boerderij in  Baambrugge (aan de Vecht en 15 km van Amsterdam) maken ze bijzondere producten toegankelijk voor zowel professionele chefs als thuiskoks. Je vindt er producten van boeren in Baambrugge, maar ook uit een bergdorpje in Italië is.  Het is werkelijk een bezoek waard. Wij hebben er al de heerlijkste dingen gekocht zoals bijzondere kazen.

De Lindenhoff
Rijksstraatweg 21
1396 JC Baambrugge

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag: 09.30 – 17.30 uur
Zaterdag: 09.30 – 16.30 uur

Meer over de Lindenhoff: www.lindenhoff.nl

 

2 Reacties naar “Shoptip voor echte thuiskoks: De Lindenhoff in Baambrugge”

 1. Silke december 5, 2011 bij 20:27 #

  Of gewoon bij delhaize in belgie :D

  Like

  • Ludo juni 8, 2014 bij 20:27 #

   Jammer dat authenticiteit niet automatisch goede kwaliteit oplevert, zoals ik van De Lindenhoff wel had verwacht. Daardoor viel onze zomerse barbecue toch tegen: de lamsburgers zijn prima van smaak, maar ze vallen op het rooster uit elkaar; de biefstukspiezen bleken nauwelijks gemarineerd en veel zeen te bevatten. Taaie kost. Verder vind ik de hygiene te wensen overlaten, want bloed en vleesresten zaten aan de buitenkant van de sealverpakkingen. Kortom: als er geen consequente kwaliteitscontrole komt, vrees ik dat De Lindenhoff een louter cosmetische formule blijft, die zelfs niet kan evenaren met de grote Belgische en Franse supermarkten. Voorlopig geen aanbeveling dus!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: