Parmezaanse kaas – gered na aardbeving

2 sep

Een paar dagen geleden kregen we dit stuk Parmezaanse kaas cadeau. Parmezaan is een overbekende Italiaans kaas (officiële naam: Parmigiano Reggiano).  Het bijzondere van deze kaas is dat hij ‘gered’ is door twee Nederlandse mannen die erachter kwamen dat 10% van de jaarlijkse productie Parmezaan (608.000 kazen) verloren dreigde te gaan. Op 20 mei en 29 mei van dit jaar werd de streek Bologna in Italië getroffen door twee aardbevingen. 44 kaasfabrieken raakten daardoor beschadigd. De ruim 600.000 kazen die eveneens beschadigd werden mochten (qua keurmerk) niet meer worden verkocht. De twee Nederlanders die dit hoorden besloten de stichting “Red een Kaas” op te richten en kochten 12.000 kilo kaas . Het geld wat hiermee wordt verdiend komt ten goede aan de gedupeerde kaasboeren. Via het internet werd een actie gelanceerd (site en Facebook, zie ook voor recepten) waar mensen konden intekenen voor een kilo Parmezaanse kaas. Enigszins beschadigd maar niet minder lekker! De 12.000 kilo waren in een mum van tijd verkocht en een tweede Red Een Kaas Event schijnt in aantocht te zijn.

Vergeet vooral niet om op Facebook te gaan kijken. Word je vrolijk van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: