We schreven er al vaker over; het gebrek aan lunchcultuur in Nederland. Daarom gaan we als het even kan regelmatig de grens over. Maar het kan ook dichtbij, bij Bouillabaise in Harderwijk. Terwijl de rest een broodje kroket eet in het Dolfinarium, duiken wij onder de oude stadsmuur door naar de Viachmarkt. Prachtig plein met horeca op stand
Waar kan je nu echt goed lunchen: Bouillabaise in Harderwijk
12 mei- Reacties 2 reacties
- Categorieën Uncategorized
2 Reacties naar “Waar kan je nu echt goed lunchen: Bouillabaise in Harderwijk”
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
Onlangs op eetsnob
-
Paarse soep (vegan, 25 minuten)
Weer eens een hele andere pureersoep. Gemaakt van restjes kool. Met een paars resultaat door de rode kool. Klaar in 25 minuten. Smaakt heerlijk winters. Ingrediënten voor 4 kommen Bereiden Breng een liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Hak intussen alle groenten fijn. Doe ze direct in de bouillon. Kook de groenten in […]
-
Een soort Gadogado (vegan, 10 minuten)
Dit recept is vegan, glutenvrij en koemelkvrij. Lekker veel groente en met zelfgemaakt pittige pindasaus. Heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd. Klaar in 10 minuten. Als je niet persé vegan wilt eten, dan kun je er nog gekookte eieren en kroepoek aan toevoegen voor een zwaardere maaltijd. Ik noem het express een soort Gadogado want […]
-
Thaise salade met gebakken zalm
Weinig koolhydraten eten? Maak dan eens deze salade. Veel smaak, veel groente en een heerlijk stuk zalm. De Thaise dressing maakt het compleet. Ingrediënten voor 2 personen Voor de dressing Bereiden Maak eerst de dressing. Rol de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn. Rasp de helft van de limoenschil en pers […]
-
Kroepoek met garnalen-surimisalade
Dit is een heerlijke snack of te serveren als amuse. Gemaakt van wat leftovers van Kerstavond. Ingrediënten Bereiden Hak het bosuitje fijn. Snijd de surimisticks fijn. Meng alle ingrediënten tot een salade. Breek de kroepoek in grove stukken. Schep er wat salade op en bestrooi met de kiemen en de wasabisesamzaadjes. Eet smakelijk!
-
Voorgerecht: gerookte vis met grapefruitmayonaise
Makkelijk te maken en een feest op het bord. De grapefruit maakt het lekker fris, een perfecte tegenhanger van de zware smaak van gerookte vis. Voor de culinaire twist zitten er ook nog gebakken beukenzwammetjes in. Ingrediënten voor 6 personen Bereiden Verdeel de sla over 6 borden. Leg daarop de forelfilet en de warmgerookte zalm. […]
Wij wonen zelf in de Provence en hier is de lunch “heilig” iedereen jakkert hier met een noodvaart om 5 voor 12 naar huis, nog snel langs de bakker want zonder een stokbrood geen dejeuner! Voor ons is de lunch ook even een lekkere pauze op de dag met een lekker glaasje wijn. Toch hebben we geen slechte ervaringen in Nederland: ook daar kunnen we ook goed lunchen: de Vlaam in Nijmegen, Valentijn in Ravenstein, het Zalm huis in Capelle a/d IJssel en echt niet alleen een broodje kaas! Tot onze verrassing zijn er genoeg restaurants in Nederland die goede lunch menu’s aanbieden.
LikeLike
Leuk, bedankt voor de tips
LikeLike