We schreven er al vaker over; het gebrek aan lunchcultuur in Nederland. Daarom gaan we als het even kan regelmatig de grens over. Maar het kan ook dichtbij, bij Bouillabaise in Harderwijk. Terwijl de rest een broodje kroket eet in het Dolfinarium, duiken wij onder de oude stadsmuur door naar de Viachmarkt. Prachtig plein met horeca op stand
Waar kan je nu echt goed lunchen: Bouillabaise in Harderwijk
12 mei- Reacties 2 reacties
- Categorieën Uncategorized
2 Reacties naar “Waar kan je nu echt goed lunchen: Bouillabaise in Harderwijk”
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
Onlangs op eetsnob
-
Limoenzalm met venkel-sinaasappelsalade
Een heerlijk en makkelijk hoofdgerecht met frisse limoenzalm.
-
Carpaccio van gerookte biet
Lekker hoor, zo’n vegetarische carpaccio. Deze is van gerookte rode bieten. Hij wordt lekker fris van smaak door de geschaafde groene appel en de geitenkaas. Met geroosterde pijnboompitjes en wat balsamicoazijn maak je het helemaal af. Makkelijk scoren, zeker bij de vegetariërs. Ingrediënten voor 4 personen 3 grote of 4 kleine rode bieten, voorgekookt 1 […]
-
Broodje makreel met wasabimayonaise
Dit is wel een beetje een guilty pleasure. Maar stel je voor: smeuïge gerookte makreel, knapperig rood uitje, frisse veldsla en pittige wasabimayonaise op een knapperig versgebakken broodje. Te lekker. Ingrediënten per broodje 1 afbakbroodje of vers broodje van de bakker 1/2 rood uitje in ringetjesy plukje veldsla 1 gerookte makreelfilet 1 eetlepel wasabimayonaise De […]
-
Makkelijke zalmsalade
Lekker op een toastje of in een wrap. Heerlijke zalmsalade met bieslook. Ingrediënten 1 blikje zalm van 200 gram 1 flinke eetlepel lichte mayonaise 1/2 theelepel mosterd 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 1 theelepel worchestershiresauce peper en zout Bereiden Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Dat is alles. Eet […]
-
Affogato met hazelnoten, frambozen en koffielikeur
Dit dessert is altijd een succes. Heerlijke Affogato – espresso met een bolletje ijs – met frambozen, gekarameliseerde hazelnoten en een scheut koffielikeur. Je kunt het heel goed voorbereiden, dus ideaal voor drukke etentjes zoals het Kerstdiner. Van tevoren maak je de gekarameliseerde hazelnoten. Vlak voor het serveren hoef je alleen de ingrediënten te mengen […]
Wij wonen zelf in de Provence en hier is de lunch “heilig” iedereen jakkert hier met een noodvaart om 5 voor 12 naar huis, nog snel langs de bakker want zonder een stokbrood geen dejeuner! Voor ons is de lunch ook even een lekkere pauze op de dag met een lekker glaasje wijn. Toch hebben we geen slechte ervaringen in Nederland: ook daar kunnen we ook goed lunchen: de Vlaam in Nijmegen, Valentijn in Ravenstein, het Zalm huis in Capelle a/d IJssel en echt niet alleen een broodje kaas! Tot onze verrassing zijn er genoeg restaurants in Nederland die goede lunch menu’s aanbieden.
LikeLike
Leuk, bedankt voor de tips
LikeLike