Wij hebben het niet zo op ontbijten in hotels. Meestal wordt je toch afgeserveerd met een standaard selectie van afbakbroodjes en beleg. Natuurlijk zijn er ook hotels die het wel goed doen, maar toch. Er is nog een reden om niet in je hotel te ontbijten. Lekker op zoek gaan naar een leuk tentje. Het liefst waar de locals zelf ontbijten. Wij vonden er één in Brussel, midden in het centrum. Boulangerie Charli. Van de buitenkant ziet het er uit als een bakkerij, en dat is het ook. Je eet als het ware tussen de producten. Erg leuk en erg lekker. Maar vooral druk met zowel Brusselaren die van heinde en ver komen voor hun brood als met reizigers uit alle werelddelen. Met zelfgemaakte bosbessenjam smaakt een knapperig vers broodje nog lekkerder. Alles biologisch en vers. Goede straffe koffie en een flink glas jus-d’orange maken het ontbijt compleet.
Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
Onlangs op eetsnob
-
Een soort Gadogado (vegan, 10 minuten)
Dit recept is vegan, glutenvrij en koemelkvrij. Lekker veel groente en met zelfgemaakt pittige pindasaus. Heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd. Klaar in 10 minuten. Als je niet persé vegan wilt eten, dan kun je er nog gekookte eieren en kroepoek aan toevoegen voor een zwaardere maaltijd. Ik noem het express een soort Gadogado want […]
-
Thaise salade met gebakken zalm
Weinig koolhydraten eten? Maak dan eens deze salade. Veel smaak, veel groente en een heerlijk stuk zalm. De Thaise dressing maakt het compleet. Ingrediënten voor 2 personen Voor de dressing Bereiden Maak eerst de dressing. Rol de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn. Rasp de helft van de limoenschil en pers […]
-
Kroepoek met garnalen-surimisalade
Dit is een heerlijke snack of te serveren als amuse. Gemaakt van wat leftovers van Kerstavond. Ingrediënten Bereiden Hak het bosuitje fijn. Snijd de surimisticks fijn. Meng alle ingrediënten tot een salade. Breek de kroepoek in grove stukken. Schep er wat salade op en bestrooi met de kiemen en de wasabisesamzaadjes. Eet smakelijk!
-
Voorgerecht: gerookte vis met grapefruitmayonaise
Makkelijk te maken en een feest op het bord. De grapefruit maakt het lekker fris, een perfecte tegenhanger van de zware smaak van gerookte vis. Voor de culinaire twist zitten er ook nog gebakken beukenzwammetjes in. Ingrediënten voor 6 personen Bereiden Verdeel de sla over 6 borden. Leg daarop de forelfilet en de warmgerookte zalm. […]
-
Rosé-saus
We hadden nog een half flesje rosé staan. Zonde om weg te doen. Als dat gebeurt met rode wijn, dan maken we er altijd rode wijnsaus mee. Nu dan maar eens proberen met rosé. Net iets frisser en dus meer geschikt bij gevogelte of vis. door het gebruik van eendenvet (over van de confit de […]
Geef een reactie