Gefermenteerd wortselsap met wei, gember, duindoornbes en marjolein
Rode biet gemarineerd in vlierbloesemwijn met verse geitenwrongel,en vlierbessen
Chefkok Dick Soek is begin 2012, net buiten de stad Groningen, begonnen met een nieuw bedrijf. In een eeuwenoude borgboerderij kun je vergaderen, overnachten op B&B-basis en uitmuntend eten. Dick Soek had een Michelin-ster in het Schathoes in Leens maar koos in Den Ham voor een nieuw concept: je kunt kiezen uit 4 (€ 50,-) of 6 gangen (€ 90,-) excl. amuses en tussengerechten. Bij deze prijs inbegrepen is het aperitief, alle wijnen en de koffie. Je eet dus ‘wat de pot schaft’ maar natuurlijk past hij aan indien de gast dat wenst. Dit concept heeft hem zijn ster gekost want geen menukaart en wijnkaart is ‘not done’ in sterrenregionen.
Krachtige bouillon van herfstbladeren, maggiplant en wilde paddenstoelen op aardappelkruim, gestoofde cantharel en rauw eekhoorntjesbrood
Wilde eend gerookt op hooi met mosterdzaad, knolselderij, spelt en een jus van de eend met peer
2,5 jr. oude Friese nagelkaas uit Tijnje met bloemkool, hazelnoot en een aardappelbroodje
Wat gebleven is bij deze ‘Held van de Smaak’ is zijn liefde voor seizoensgebonden producten uit de directe omgeving. Je wordt hartelijk ontvangen en deels bediend door de chef zelf en een avond lang word je betoverd met prachtige smaken: puur, eerlijk en geen onnodige opsmuk. Een bouillon die naar verse herfstbos ruikt en smaakt bijvoorbeeld! Of de wonderbaarlijke maar prachtige combinatie van Friese nagelkaas met bloemkool! Soek loopt ontspannen rond en geeft liefdevol toelichting.
Roomijs van oost-indische kers
Bramen met bramensorbet, granité van verveine, mousse van dropplant, briochebrood en verse kruiden
Madeleine met pompoen en mokkacreme en een grote truffel met bietenvulling
Al met al een hele mooie reden om naar het noorden te trekken, zeker als je de ochtend erna nog tijd hebt om bijv. het Groningen Museum te bezoeken! Zou er dan echt niets boven Groningen gaan?
Lekker hoor, zo’n vegetarische carpaccio. Deze is van gerookte rode bieten. Hij wordt lekker fris van smaak door de geschaafde groene appel en de geitenkaas. Met geroosterde pijnboompitjes en wat balsamicoazijn maak je het helemaal af. Makkelijk scoren, zeker bij de vegetariërs. Ingrediënten voor 4 personen 3 grote of 4 kleine rode bieten, voorgekookt 1 […]
Dit is wel een beetje een guilty pleasure. Maar stel je voor: smeuïge gerookte makreel, knapperig rood uitje, frisse veldsla en pittige wasabimayonaise op een knapperig versgebakken broodje. Te lekker. Ingrediënten per broodje 1 afbakbroodje of vers broodje van de bakker 1/2 rood uitje in ringetjesy plukje veldsla 1 gerookte makreelfilet 1 eetlepel wasabimayonaise De […]
Lekker op een toastje of in een wrap. Heerlijke zalmsalade met bieslook. Ingrediënten 1 blikje zalm van 200 gram 1 flinke eetlepel lichte mayonaise 1/2 theelepel mosterd 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 1 theelepel worchestershiresauce peper en zout Bereiden Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Dat is alles. Eet […]
Dit dessert is altijd een succes. Heerlijke Affogato – espresso met een bolletje ijs – met frambozen, gekarameliseerde hazelnoten en een scheut koffielikeur. Je kunt het heel goed voorbereiden, dus ideaal voor drukke etentjes zoals het Kerstdiner. Van tevoren maak je de gekarameliseerde hazelnoten. Vlak voor het serveren hoef je alleen de ingrediënten te mengen […]
Geef een reactie