Rode linzensoep met een Oosterse twist

6 Nov

rode linzensoepHet is weer wat kouder en dan is een lekkere gevulde soep heerlijk. Comfortfood! Deze soep van rode linzen is makkelijk te maken en snel klaar. Linzen zijn peulvruchten. Er bestaan groene, zwarte en roe linzen. Juist de rode zijn goed voor de soep, ze zetten lekker uit en zijn snel gaar. In 25 minuten een verse maaltijdsoep op tafel.

Ingrediënten voor +/- 6 personen

500 gram biologische rode linzen
2 liter runderbouillon, uit pot of van tablet
5 cm gember, geschild en fijngehakt
3 tenen knoflook, in dunnen schijfjes
2 theelepels gedroogde kurkuma
2 theelepels gemalen kardemom
3 tomaten, in kleine blokjes
bosje koriander, fijngehakt, paar takjes bewaren voor de garnering
sap en rasp van een 1/2 limoen
scheutje arachideolie
scheutje Kikkoman sojasaus

Bereiden

Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin de gember, knoflook, limoenrasp, kurkuma en kardemom. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de linzen en de fijngehakte koriander toe. Even roeren en 20 minuten zacht koken tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met de limoensap en Kikkoman. Schep de soep in mooie kommen en verdeel de koude tomatenblokjes erover. Garneer met een takje koriander. Serveer met een stukje brood. Eet smakelijk.

Tip: Vervang de runderbouillon door paddenstoelenbouillon voor een vegetarische variant.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: