Gestoofde Runderwang

14 nov

Runderwang

Runderwang is heerlijk mals vlees met veel smaak. Steeds vaker worden alle delen van de koe gebruikt en steeds vaker zie je dit soort vlees bij de slager: werkvlees. Het is populair, maar vooral erg lekker. Deze wangen zijn gestoofd in twee etappes; eerst alleen het vlees en het laatste half uur met de groenten erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

350 gram runderwang
2 eetlepels ganzenvet (of vloeibaar bakproduct)
4 aardappelen
1 kleine winterwortel
150 gram sperziebonen
12 zilveruitjes
1 liter vleesbouillon

Bereiden

Snijd de runderwang in grove stukken van 10 cm. Dep ze helemaal droog, bestrooi ze met bloem en bak ze vervolgens in heet ganzenvet tot ze goed bruin zijn. Zet het vuur laag en giet er zoveel bouillon bij dat ze net onder staat. Laat de wangen in ongeveer 2 uur op laag vuur stoven. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Maak de wortel schoon en snijd deze in evengrote stukken als de aardappelen. Halveer de sperziebonen. Spoel de zilveruitjes onder koud water zodat ze wat minder zuur zijn. Nadat het vlees twee uur gestoofd heeft, doe je de rest van de bouillon en de aardappelen, wortel en sperziebonen erbij. Laat alles in ongeveer een half uur gaar worden. Af en toe even prikken om te testen. Doe dan de zilveruitjes erbij, even doorwarmen en serveer direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: