Oosters genot: de snelle viscurry

17 okt

Wij houden van lekker eten. Meestal betekent dat uitgebreid recepten zoeken, de inkopen doen, voorbereidingen treffen als snijden, marineren etc. Maar soms is die tijd er niet, maar willen we toch lekker eten. Dan zoeken wij het meestal in de oosterse keuken. Dan is er met eenvoudige ingrediënten toch vaak snel iets heerlijks op tafel. Neem de viscurry. Stukje kabeljauw, currypasta, wortel, sperziebonen, kokosmelk, gembersiroop en een beetje limoensap en vissaus. Binnen een kwartier klaar en toch echt lekker. Vaak roosteren we er dan nog wat kokos bij.

En dan is het vaak de vraag: waar eten we dit bij? Rijst, noodles, (naan)brood. Gewone witte rijst vinden we saai en laf. Maar dat kan je makkelijk oplossen: stamp wat cashewnoten fijn, snipper een half pepertje en doe dit samen met een scheutje vissaus door de rijst en laat hem dan droogstomen. Noodles vinden we ook niet alles, vaak wat laf. Onze oplossing daarvoor: goed laten uitlekken en daarna knapperig droogbakken. Ach, en zo kun je heel wat variëren.

Recept voor de viscurry:

voor 2 personen:

200 gram kabeljauw (andere witte vis)
150 gram sperziebonen
3 wortels (julienne)
1 eetlepel currypasta (rood, groen of geel)
150 ml kokosmelk
scheutje vissaus
scheutje gembersiroop
scheutje limoensap

kook de boontjes en de wortel 5 minuten
snijd de kabeljauw in stukken van 2 bij 2 cm en bestuif ze met bloem (anders vallen ze uit elkaar als je roert)
bak de currypasta even aan in de koekepan
kabeljauw erbij en even omscheppen tot de stukjes dichtgeschroeid zijn
kokosmelk erbij, voorzichtig omscheppen zodat de currypasta zich met de kokosmelk mengt
8 a 10 minuten zachtjes laten stoven
boontjes, wortel, vissaus en gembersiroop toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
Kokos roosteren
Als je ervan houdt kan je nog een scheutje limoensap toevoegen. Voor het serveren de geroosterde kokos erover heen strooien. Serveren met rijst, noodles of (naan)brood en eventueel met een frisse komkommersalade

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: