Laatst kocht ik zomaar een granaatappel. Wist nog niet wat ik ermee moest doen. Ik kocht hem uit hernieuwde nieuwsgierigheid, ik was eigenlijk vergeten hoe zo’n vrucht er ook alweer van binnen uitzag.
Ik nam dus een duik in de kookboeken en kwam uit bij Carluccio ‘goes wild’. Een mooi kookboek met 120 recepten uit de vrije natuur. Ooit tweedehands gekocht via Bol. Ik vond een recept met Fazant. Nu heb je die niet zomaar in huis maar OK, de Lindenhoff stond op het programma: 1 en 1 is 2.
De Fazant schoongemaakt en pancetta om de buik vastgebonden. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C. Terwijl de Fazant in de oven stond maakte ik de saus. Ongeveer zoals Carluccio hem maakt.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kleine ui, gesnipperd
50 gram ongezouten margarine
200 gram blauwe bessen (ik vond ze gewoon bij de AH)
1 granaatappel, alleen de pitjes, het vruchtvlees is erg bitter
1 laurierblad
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels kirsch (bij gebrek aan bramenlikeur)
Het is te simpel voor woorden: Fruit de ui in de boter, doe er de bessen, granaatappelpitjes en laurierblad bij en laat 10 minuten pruttelen tot de bessen zacht zijn. Balsamicoazijn en likeur erbij en op smaak brengen met peper en zout. Paar minuten laten pruttelen om de alcohol te laten verdampen (als het al helemaal verdampt, want daar zijn de kenners het nog niet over eens).
Serveer de Fazant (1/2 per persoon) op een bord met wat van de saus. Wij serveerden het met pastinaak en aardpeerpuree, maar met een herfstsalade en frites vast ook erg lekker. Of misschien wel met stoofpeertjes. Ik ben alweer geïnsprireerd voor de volgende keer; dan maak ik de saus voor bij een hertenbiefstukje of eendeborst of misschien wel met iets heel anders, maar die saus komt zeker terug op tafel.
3 Reacties naar “Recept: Bessen- en granaatappelsaus (lekker bij een stukje wild)”