Thais gekruide, krokante kip – Donna Hay met recept

11 sep

Tussen de tientallen kookboeken die we hebben zijn er uiteraard een aantal die we regelmatig raadplegen. Uit die boeken komen bijzondere gerechten die regelmatig op tafel  komen. Sommige verdwijnen uiteindelijk weer maar anderen blijven steevast terugkeren. In deze blog tijd voor ‘Thais gekruide, krokante kip” van Donna Hay uit het niet meer verkrijgbare boek “De Last Minute Keuken”. Eenvoudig te maken en met uitgesproken, heerlijke smaak. Donna Hay, de Australische  bestsellerauteur van zestien boeken (ruim vier miljoen verkocht), uitgever van het tijdschrift “Donna Hay” en krantencolumnist. Dit recept is voor ons een ‘blijver’ gebleken en daarom willen we het jullie niet onthouden.

Ingrediënten voor twee personen

1 grote kipfilet
1 eiwit,  lichtgeklopt
1,5 eetlepel rijstebloem
1 rode peper, fijngehakt (pittig afhankelijk van smaak, met of zonder zaadjes)
handvol verse, gehakte koriander
2 citroenblaadjes
1,5 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels arachideolie

Voor de dipsaus

1,5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bruine suiker

Bereiden

Snij de kipfilet in een aantal stukken. Niet te groot maar ook niet te klein of te plat. Meng de kip in een schaal met het eiwit, de rijstebloem, de peper, de koriander, de citroenblaadjes en het sesamzaad. Doe de olie in de koekenpan en bak de kip 3 minuten aan beide kanten. Wanneer je scharrel of biologische kip gebruikt (beter) heeft het vlees een paar minuten extra nodig. In doorsnee kip zit veel water waardoor het bakproces sneller verloopt.

Meng voor de dipsaus de sojasaus, de citroensap en de suiker en roer goed door elkaar.

Prettig en eenvoudig gerecht dat, eenmaal een keer gemaakt, regelmatig op tafel zal terugkeren. Neem dat maar van me aan. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: