Hoe maak je een goede risotto? Risotto met krab, garnalen en mais

4 Nov

Risotto is net zo veelzijdig als pasta. Er zijn duizenden recepten. Je kunt iedere risotto maken met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Van onze gast kregen we het verzoek er een te maken met krabvlees. Daar hebben we nog garnalen en mais bij bedacht en voila.

Maar hoe krijg je de risotto nu echt goed. Zoals zo vaak het geheim is: de juiste kwalitatieve ingrediënten en geduld. Risotto maken kost je ongeveer 20 minuten en je moet er steeds bijblijven, want echte risotto moet je steeds aanvullen met bouillon en blijven roeren. Door het roeren maak je de vezel aan de buitenkant los zodat de korrel zacht wordt en de hele substantie smeuïg wordt. Koop dus nooit risottorijst waar op het pak staat dat je het gewoon in de bouillon kan laten koken. Nog iets waar je op moet letten bij het maken van risotto: gebruik hete bouillon. Laat het gewoon op een laag pitje staan. Met koude of lauwe bouillon moet het gerecht steeds weer op temperatuur komen en dat komt de smaak en smeuïgheid niet ten goede. Ok, dan nu het recept.

Ingrediënten voor twee personen

4 surimisticks (krabvlees), fijngesneden
100 gram roze garnalen
2 kopjes risottorijs (Arborio)
1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
600 ml bouillon (bospaddenstoelen of groente)
peterselie om te garneren
2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verhit de bouillon en houd deze warm. Verhit de olijfolie in een niet te grote pan met antiaanbaklaag. Zet het vuur laag en zweet de sjalotjes met de knoflook ongeveer 5 minuten. Zet het vuur iets hoger en doe de rijst erbij. Goed roeren totdat de korrels glazig worden. Krabvlees erbij en afblussen met een soeplepel bouillon. Blijven roeren en als het vocht is opgenomen en verdampt opnieuw een lepel bouillon toevoegen. Na 15 minuten de garnalen en mais toevoegen. Blijven roeren en beetje bij beetje nog wat bouillon toevoegen. Na ongeveer 20 minuten is de risotto klaar. Daar kom je maar op 1 manier achter: proeven. Zet het vuur uit en laat de risotto onder een theedoek nog 5 minuten uitdampen.
Serveer de risotto met een beetje peterselie. Eet smakelijk.

Dit recept printen risotto met krab, garnalen en mais

Advertenties

Eén reactie to “Hoe maak je een goede risotto? Risotto met krab, garnalen en mais”

  1. dennis april 2, 2016 bij 20:27 #

    Surimisticks zijn echter koolvis met (als je geluk hebt) een klein beetje krab of garnaal als smaakstof er door

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: