Allerhande – app voor de iPad met video

15 jan

De Allerhande, het kooktijdschrift van Albert Heijn, verscheen voor het eerst in 1954 las ik op de blog Frankwatching. De oplage is inmiddels gestegen naar 2,4 miljoen en 4,5 miljoen mensen lezen maandelijks de Allerhande. Degenen onder jullie die ons vanaf het eerste uur (augustus 2010) volgen kunnen zich misschien nog de blog over kooktijdschriften herinneren waarin de Allerhande er niet goed vanaf kwam. Het blad richt zich nu eenmaal op de meer ‘gewone’ maaltijd en dat doen wij nu net niet.

Maar december 2011 kwam de (gratis) app voor de iPad uit en die willen we jullie niet onthouden. Het is weliswaar bijna een kopie van het papieren tijdschrift maar toch met, wat mij betreft, twee grote voordelen.

Ten eerste geeft de app ook toegang tot de database van Allerhande met 11.370 recepten. Met inmiddels twee nummers (die gemiddeld 150 pagina’s tellen) lijkt Albert Heijn serieus van plan om de klant ook in het digitale tijdperk te bedienen. Ik zocht willekeurig in de database op ‘zalm’ en kreeg als resultaat 437 recepten. Dat is een geweldige service.

Eveneens handig en leuk bovendien zijn de vele video’s die in dit online tijdschrift zijn opgenomen. Hieronder een voorbeeld over ‘karameliseren’.


De app wordt gemiddeld 4000 keer per dag gedownload en dat is inmiddels meer dan 50.000 keer gebeurd. Een succes dus alhoewel wij nog steeds van mening zijn dat de recepten wat doorsnee blijven. Misschien dat “Delicious” kan volgen?

6 Reacties naar “Allerhande – app voor de iPad met video”

 1. Femke (Smaakmaakster) januari 15, 2012 bij 20:27 #

  De database met recepten is hetzelfde als die van de IPhone app (die er al veel langer was) en die van de AH-website, dus dat brengt inderdaad weinig nieuws.

  Ik wilde deze week een roux maken en toen kwam ik ineens een Allerhandefilmpje tegen. Had tot op dat moment nog niet gehoord van de filmpjes. Op zich wel leuk dat ze daarin basiszaken uitleggen.

  Heb je de Donna Hay app al? Die is echt prachtig en laat helemaal zien wat er mogelijk is me een IPad. Na installatie zat ik de hele avond te stuiteren op de bank, haha. Ik heb nog geen app gevonden die daar aan kan tippen.

  Like

 2. gerard januari 23, 2012 bij 20:27 #

  Huilen, ik heb een android telefoontje

  Like

 3. gerard januari 23, 2012 bij 20:27 #

  Vind net “Appie” op de market. Ook met recepten

  Like

 4. Bas december 12, 2014 bij 20:27 #

  Wel handig dat je de recepten zo te zien krijgt. Is een goede stap en erg service gericht!

  Like

Trackbacks/Pingbacks

 1. App Donna Hay « Eetsnob - januari 29, 2012

  […] en eindredacteur van haar eigen blad. Ik schreef een paar weken geleden over de nieuwe app van Albert Heijn voor de iPad en waarna Femke (@smaakmaakster op Twitter en site/blog […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: