Tijdschriften over smaak, koken en eten

26 sep

Natuurlijk, op speurtocht naar smaak, nieuwe recepten, nieuwe restaurants of ingrediënten zijn tijdschriften een bron van inspiratie. Hoewel menigeen zal vertellen dat de tijdschriften hun beste tijd gehad hebben denk ik daar anders over. Niche en kwalitatieve inhoud zullen voor vele levensgenieters altijd als een magneet blijven werken. Zeker ook bij tijdschriften. Op bijgaand plaatje heb ik een aantal gerangschikt en het is een willekeurige greep uit het aanbod.

Eentje ontbreekt die enkele jaren geleden er als vanzelfsprekend tussen had gelegen en dat is de Allerhande. Jawel, het maandelijkse blad van lands grootste kruidenier Albert Heijn. Destijds was het een tijdschrift waaruit je – zeker voor weekenden – bijzondere recepten kon halen die vrijwel altijd ook uitstekend waren. De kracht van de formule was dat de ingrediënten ook daadwerkelijk in de supermarkten verkocht werden. Prachtig bedacht omdat de speurtocht naar de juist ingrediënten nu eenmaal een tijdrovende bezigheid is. Jammer genoeg is de Allerhande afgegleden naar een tijdschrift waar voornamelijk doorsnee gerechten instaan waarbij snel, gemakkelijk en goedkoop de boventoon voeren. Jammer, want als marketing formule was het voor ons eetliefhebbers geweldig.

Welke tijdschriften wij dan wel gebruiken? Op bijgaande foto staan een paar voorbeelden. “Foodies”(het fijne van eten), “La Cucina Italiana” (sinds 1929).”Wining en Dining” (tijdschrift voor fijnproefers) en “Delicious” (de naam spreekt voor zich). Allemaal klasse en zeer uiteenlopend. En als je dan toch wat minder ingewikkeld aan de slag wil is er nog altijd “Koken en Genieten” (€ 2,95) wat met kop en schouders boven de Allerhande uitsteekt.

4 Reacties naar “Tijdschriften over smaak, koken en eten”

 1. Geert Van Acker september 26, 2010 bij 20:27 #

  Beste levensgenieters,

  Als beste kook tijdschrift dien ik toch te vermelden dat SAISONNIER de beste is van alle magazines die ik reeds heb gelezen. Koken is mijn vak ( geef les in één van de meest befaamde hotelscholen in België) ex restaurant uitbater.
  Zodoende volg ik alles van dicht bij. Verder veel succes met jullie opzet.

  Like

  • eetsnob september 26, 2010 bij 20:27 #

   Beste Geert,

   Bedankt voor je tip. We kennen het niet, maar hebben direct een abonnement genomen. Ziet er idd geweldiguit.

   Like

  • eetsnob september 26, 2010 bij 20:27 #

   Beste Geert,

   Ben jij de Geert van voorheen ’t Presidentje in Brugge? Wij gaan volgende week naar Brugge en kunnen nog een restauranttip gebruiken (we zijn wel met dochter van 9)

   Like

Trackbacks/Pingbacks

 1. Allerhande – app voor de iPad met video « Eetsnob - januari 15, 2012

  […] onder jullie die ons vanaf het eerste uur (augustus 2010) volgen kunnen zich misschien nog de blog over kooktijdschriften herinneren waarin de Allerhande er niet goed vanaf kwam. Het blad richt zich […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: