Fattoria La Vialla – ieder half jaar weer een verrassing

18 mrt

Ieder half jaar valt hij bij ons op de mat, het produktenboek van Fattoria La Vialla. Kort nadat wij – anderhalf jaar geleden – onze blog zijn gestart hebben we al over hen geschreven in “De lieve marketing van Fattoria La Vialla”. Elke keer weer is het een belevenis om het – in het Nederlands vertaalde – boek door te lezen omdat je een indruk krijgt van hoe de grote ‘familie’ van Fattoria La Vialla leeft en werkt. Een kleine greep uit het boek en een aanrader om te bestellen.

Dit keer staat de nieuwe wijnkelder centraal.

Dansende mensen in de nieuwe wijnkelder op de foto. Een korte greep uit de tekst die er naast staat.

“… laten wij ons onderdompelen in de stilte van de wijnkelder: een heuse en ware wijntempel. Zodra wij de voet over de drempel zetten, “klampen” koelte en vocht zich aan onze huid vast. Glinsterende vaten staan opgesteld in lange symmetrische rijen.”

Inderdaad met de hand geschreven, pagina na pagina.


Mooie foto’s en innemende teksten en ondertussen verkopen ze ook hun wijnen maar het bijzondere is dat dit bijna terloops gebeurt. Terwijl jij rustig het boek doorbladert of leest trekt de wereld van Fattoria La Vialla zich aan je voorbij. Met recepten, landschappen, Italiaanse familietaferelen, gerechten, producten etc. Op hun site vindt je nog veel meer informatie waaronder onderstaand filmpje over wijn en wijnbereiding.

3 Reacties naar “Fattoria La Vialla – ieder half jaar weer een verrassing”

 1. Lucie maart 19, 2012 bij 20:27 #

  Al jaren klant bij La Vialla. Kinderen inmiddels ook. We zijn echt fans. Fantastische olie, pesto, wijnen, eigenlijk alles. Je kunt zelfs bestellen wat niet los op de lijst staat, zoals een grote venkelsalami, heerlijk!

  Like

 2. Femke (Smaakmaakster) maart 19, 2012 bij 20:27 #

  Vorig jaar mei ben ik er geweest. Hun marketing is inderdaad fantastisch: de boerderij is mooi om te zien en ze maken heerlijke producten, maar ze weten het vooral goed te verkopen. Ben je er in de buurt, ga dan zeker eens langs (vergeet niet te reserveren voor een rondleiding/workshop). Wij zagen vooral veel Nederlandse en Duitse kentekens op de parkeerplaats. Erg authentiek was het niet meer. Veel plezier met het boek en de bestelde producten!

  Like

  • Brigitte november 29, 2012 bij 20:27 #

   Nu ben ik zo nieuwsgierig, is het nu de moeite waard om er een week te verblijven…voor de verwende toscane toerist, of is het alleen het passeren waard? ;) de marketing is inderdaad subliem, ongekend maar ja…. Hartelijke groet, Brigitte

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: