De lieve marketing van Fattoria La Vialla

23 sep

Het is altijd weer een cadeautje: de productcatalogus van Fattoria  La Vialla in Italie. La Vialla is een biologische boerderij en wijnproducent in Toscane. Wij kwamen er een aantal jaren geleden mee in aanraking toen wij een kerstpakket kregen dat wél ergens over ging. Geen laffe paté, sloffe toast, zinloze kaarsenstandaards en maffe koekblikken, maar echt heerlijk eten. Een hele Peccorino, biologische pasta, azijn, ricottamousse en de enige echte sugo: sugo Bombolino. En in dat kerstpakket zit een prachtige kaart waarop je kan aangeven of je op de hoogte wilt worden gehouden van de biologische producten van La Vialla. Dat wilden we wel. Een paar weken later en inmiddels al vier jaar lang krijgen we twee keer per jaar een productencatalogus met bestelkaart en een alleraardigst kaartje van de familia Lo Franco. En niet zo’n ikeagids of Wehkamp, nee een cadeautje van een gids. Met productinformatie en recepten, maar vooral verhalen over de boerderij, de familie en de medewerkers; het roept één groot gevoel van hapiness op: het water loopt je zo in de mond. En drukwerk van de prachtigste kwaliteit; je gooit het niet weg; da’s zonde. Slimme, lieve marketing. En het werkt, want met enige regelmaat vinden we toch dat we, als tegenprestatie voor de prachtige mailing, maar weer eens iets moeten bestellen. En ook dat gaat lief; via de post op de mooie bijgesloten bestelbrief met retourenvelop. En geen paypal, ideal of vooruitbetalen. Nee, gewoon een factuur bij de levering. Heb geen haast, want het kan een week of twee duren voordat het er is, maar dat komt omdat ze alleen verzamelverzendingen doen om het milieu te sparen; ook lief. Maar vooral allemaal heel erg lekker. http://www.la-vialla.com/Home_NL.html

9 Reacties naar “De lieve marketing van Fattoria La Vialla”

 1. Merlijn Hoek september 26, 2010 bij 20:27 #

  Fattoria La Vialla is echt geweldig. Je krijgt het gevoel van de kleine Bio boer in Noord Italia, maar deze is ondersteund door een hele slimme marketing organisatie in Nederland.

  Maar bovenal: de producten zijn heel erg goed.

  Een aanrader!

  Like

  • mar januari 31, 2012 bij 20:27 #

   wie zit er dan toch achter die marketing van la vialla, in nederland ?

   Like

 2. willem brand januari 21, 2011 bij 20:27 #

  beste mensen van Fattoria La Vialla
  Ik keek jullie catalogus bij mijn neef Hans brand uit Wierden in en was verkocht. Wat een orginele presentatie.
  Ik ben een gepensioneerde wijnkoper en probeer nog altijd mensen om mij heen: toprestaurantsof orginele bistro’s, vrienden uit mijn studententijd; n’import wie passie over te brengen voor mooie wijnen, die ook eenvoudig kunnen zijn, die passen bij aangename, tong strelende gerechten. Stuur mij nieuw (nieuwsbrief) dan wel jullie mooie catalogus.
  Vriendelijk dank,
  Pim Brand

  Like

 3. Moolenbeek.j. april 14, 2011 bij 20:27 #

  Beste Familia waarom krijg ik jullie mooie wijnboek niet meer,ik mis hem heel erg,met jullie mooie verhalen,ik hoop dat ik hem weer spoedig ontvangt vriendelijke groeten j.moolenbeek
  abel tasmanstraat 10 1212BD Hilversum

  Like

 4. mar januari 31, 2012 bij 20:27 #

  wat een slimme marketing!

  Like

 5. madelon februari 7, 2012 bij 20:27 #

  Het is nog veel leuker en lekker om bij de boerderij, in Italie te gaan eten, denk: bertolli reclame: lange tafel, onder de bomen, met meerdere gasten een 4 gangen lunch, inclusief drank, hapjes vooraf. en niet heel duur, producten, neem je dan direct mee uit het winkeltje.

  Like

 6. BB augustus 2, 2012 bij 20:27 #

  Exact op dezelfde wijze kwam ik in aanraking met La Vialle. Ik ben zo gelukkig ieder jaar weer van mijn ouders een mooi kerstpakket van hen kado te krijgen. En uit de daarin verkregen kookboeken kook ik regelmatig. Zo mjammie en hun pesto is echt de allerlekkerste die je ooit geproefd hebt.

  Like

 7. Nelly Heeres december 7, 2016 bij 20:27 #

  Lieve fattoria vialla,

  Wilt u mij aub van uw mailinglijst verwijderen. Ziet er prachtig uit maar wij maken er geen gebruik van.

  Met vriendelijke groet, Nelly Heeres

  Like

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fattoria La Vialla – ieder half jaar weer een verrassing « Eetsnob - maart 18, 2012

  […] – anderhalf jaar geleden – onze blog zijn gestart hebben we al over hen geschreven in “De lieve marketing van Fattoria La Vialla”. Elke keer weer is het een belevenis om het – in het Nederlands vertaalde – boek door […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: