Proeverij 4: Pata Negra

23 jul

Iedere bar met Pata Negra aan het plafond heet bij ons steevast ‘de hammetjesbar’. Deze keer in Zarautz, Noord-Spanje. Bar Jai Txiki Taberna.
Pata Negra is Jamon (ham) Iberico (van het Iberische eiland- Spanje) van het varken met de zwarte poten (pata negra). Hoe duurder, hoe malser. Om te zuigen, zo lekker.

20120723-205104.jpg

2 Reacties to “Proeverij 4: Pata Negra”

  1. Henning van den Akker's avatar
    Henning van den Akker juli 25, 2012 bij 20:27 #

    Probeer ook eens van het oerras Gasconne varken Hooibergham van Lindenhoff. Een zwart varken van de Noordkant van de Pyreneeën, met een prachtig vlees, heel puur vet (lard) waarin zelfs aminozuren zijn aangetroffen.
    Deze hooibergham is een Nederlands ambachtelijk product en een waardige tegenhanger van de Iberico.

    Like

  2. Eetsnob's avatar
    Eetsnob juli 25, 2012 bij 20:27 #

    Dank voor deze tip!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.