Steak Tartaar – klassiek recept

15 sep

Steak Tartaar is een klassiek recept waar we vaker over hebben geschreven. Belgische varianten op het Franse origineel en verder geeft menigeen er een eigen draai aan. We hadden de steak tartaar nog nooit zelf gemaakt.  Feitelijk is de basis van de steak tartaar fijngesneden biefstuk. Tip: natuurlijk kan je je slager vragen om het vlees te snijden maar dan haalt hij het door de vleesmolen en dat smaakt toch anders, heeft het een andere bite. Het vlees wordt namelijk  ‘gemalen’ en daarom is het een aanrader om het zelf te doen. Vlijmscherp mes en geduld. Zo blijf je de kleine stukjes vlees zien (zie foto boven). Voor wie het nog niet eerder heeft gegeten of kent. Steak tartaar wordt rauw gegeten.

Ingrediënten (voor 2 personen)

3,5 ons kogelbiefstuk (met de hand zeer fijn gesneden/gehakt)
1 eetlepel Worcestershire sauce
2 theelepels Dijon mosterd
1 theelepel ketchup
2 takjes fijn gehakte peterselie
1 fijngehakt sjalotje
2 eierdooiers
2 à 3 fijngehakte cornichons (kleine zure augurkjes)
1/2 eetlepel kappertjes
tabasco naar smaak (maar het gerecht mag wel iets hebben)
zout en peper

Bereiden

Meng alle ingrediënten door elkaar en proef het resultaat. Dan vervolgens naar eigen smaak verder afmaken. Wij waren gewoonweg verrukt van de explosie van smaken die we bij onze steak tartaar proefden. Advies: gewoon doen, maak de steak tartaar!

Serveren met Franse frietjes en een eenvoudige salade van kropsla met lichte mosterddressing.

Eén reactie naar “Steak Tartaar – klassiek recept”

  1. Nell Nijssen september 15, 2012 bij 20:27 #

    Echt lekker, zo’n verse tartare. Jammer dat mijn vleesdagen zijn geteld ;-(

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: