Aardappelsalade van topkok Ferran Adriá; lekker bij de BBQ

7 jul

aardappelsalade

Als je dan toch een aardappelsalade wilt maken, neem dan het recept van topkok El Bulli: Ferran Adriá. Hij weet met eenvoudige ingrediënten toch net de ultime smaak te bereiken. Door de aardappelen in de schil te koken en pas daarna te schillen blijven ze iets glaziger, wat de bite en de smaak ten goede komt.

Ingrediënten voor 6 personen

1 kilo biologische aardappelen
1,5 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
4 bosuitjes, alleen het witte gedeelte
6 middelgrote augurken, in plakjes
1 blik Frankfurters of knakworsten, uitgelekt en in plakjes
1,5 eetlepel kappertjes, uitgelekt
300 gram mayonaise of halfvolle mayonaise
150 ml room
100 gram Dijonmosterd

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Hak de bieslook en het wit van de bosuitjes fijn. Snijd de augurken en worstjes in plakjes van 1 cm. Roer de room en mosterd door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Haal de schil van de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Doe ze in een grote kom en voeg alle andere ingrediënten, behalve de bieslook, toe. Meng grondig, maar zorg dat de aardappelen niet breken. Proef en voeg zonodig nog wat zout en peper toe. Stort in een mooie schaal of op een groot bord en strooi de bieslook erover. Eet smakelijk!

Uit: Thuis koken met Ferran Adriá

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: