Onze eerste avond in Riga was meteen al goed. Wij hadden van tevoren een restaurant gereserveerd, want je weet hoe dat gaat in een vreemde stad op zaterdagavond: alle goede restaurants zitten vol en je eindigt in zo’n toeristentent. Dat wilden we niet laten gebeuren. We gingen eerst voor een lekker drankje in de Ierse pub om de hoek en om 20.30 gingen we aan tafel. Het restaurant bleek op een grote groep na leeg. Oeps, da’s niet goed. Maar ja, de kaart zag er goed uit, de recensies waren lovend en de tafel mooi gedekt. We wagen het erop. En dat pakte goed uit. Eerst een amuse van kangoeroe. Als voorgerecht slow cooked squid en zure haring. Die inktvis was echt het hoogtepunt. Supelmals met een schuim van oester. Waarschijnlijk sous-vide bereid, want deze garing was heel bijzonder. Tussendoor kregen we een sorbet van rode biet. Lekker verfrissend. Als hoofdgerecht langzaam gegaarde lamsbout en lamskotelet. Goed bereid, mooi opgemaakt bord. Geen desert, het was helemaal goed zo. Prima bediening. Aanrader dus. Met name vanwege de inktvis. Restaurant Kalku Varti.
Culi in Riga: slow cooked squid
31 jan5 Reacties naar “Culi in Riga: slow cooked squid”
Trackbacks/Pingbacks
-
januari 31, 2016
[…] Culi in Riga: slow cooked squid […]
LikeLike
-
Was de inktvis misschien en ceviche gegaard? Ik doe dat, naast witvis, wel eens met coquilles, maar met calimares kan het denk ik ook wel.
Met vriendelijke groet, Frank van Dijken
LikeLike
Hoi Frank, was niet in zuur gegaard. Ik denk echt vacuum en sous vide
LikeLike
Wat voor garnituur zat er bij de inktvis? Ik zie dille, schuim van oester, granny of rettich? En iets groens…..
Met vriendelijke groet, Frank van Dijken
LikeLike
Het groene is komkommer, het witte courgette
LikeLike