Kerstontbijt met Eggs Florentine light

23 Dec

  Zo begint de Kerst pas echt lekker. Met Eggs Florentine jij het ontbijt. Veel smaak en een gezond begin van de dag. Dit is de light versie. Op de originele Eggs Florentine zit nog Hollandaisesaus. Maar aangezien er nog meer komt op zo’n Kerstdag…….. laten we deze voor nu achterwege. 

Hoe maak je dit? Neem twee geroosterde stukken stokbrood per persoon. Leg er gerookte zalm op. Pocheer twee eieren per persoon. De makkelijke manier om dat toedoen is met plastic folie: bekeed de binnenkant van een koffiekopje met plasticfolie. Breek er een ei in en draai het folie aan de bovenkant dicht. Herhaal dit voor zoveel eieren als je nodig hebt. Breng een pan water aan de kook. Houd het tegen de kook aan en leg de folies met de eieren er 4 minuten in. Haal uit de pan en verwijder het folie voorzichtig. Terwijl de eieren pocheren bak je de spinazie. Reken ongeveer 150 gram per persoon. Neem een grote pan of wok en bak de spinazie in een klein beetje milde olie. Zodra het helemaal geslonken is even laten uitlekken in een vergiet. Leg de eieren op de zalm, dan de spinazie erop en vervolgens flink met de pepermolen erover. Beetje zeezout erbij en je hebt een fantastisch ontbijt. Eet smakelijk! 

Advertenties

Eén reactie to “Kerstontbijt met Eggs Florentine light”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kerstontbijt met Eggs Florentine light – Recepten.KioskPlaza.nl - december 23, 2015

    […] Kerstontbijt met Eggs Florentine light […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: