Culi in Riga: slow cooked squid

31 jan

  
Onze eerste avond in Riga was meteen al goed. Wij hadden van tevoren een restaurant gereserveerd, want je weet hoe dat gaat in een vreemde stad op zaterdagavond: alle goede restaurants zitten vol en je eindigt in zo’n toeristentent. Dat wilden we niet laten gebeuren. We gingen eerst voor een lekker drankje in de Ierse pub om de hoek en om 20.30 gingen we aan tafel. Het restaurant bleek op een grote groep na leeg. Oeps, da’s niet goed. Maar ja, de kaart zag er goed uit, de recensies waren lovend en de tafel mooi gedekt. We wagen het erop. En dat pakte goed uit. Eerst een amuse van kangoeroe. Als voorgerecht slow cooked squid en zure haring. Die inktvis was echt het hoogtepunt. Supelmals met een schuim van oester. Waarschijnlijk sous-vide bereid, want deze garing was heel bijzonder. Tussendoor kregen we een sorbet van rode biet. Lekker verfrissend. Als hoofdgerecht langzaam gegaarde lamsbout en lamskotelet. Goed bereid, mooi opgemaakt bord. Geen desert, het was helemaal goed zo. Prima bediening. Aanrader dus. Met name vanwege de inktvis. Restaurant Kalku Varti.

   
    
   

5 Reacties to “Culi in Riga: slow cooked squid”

  1. Frank Van Dijken januari 31, 2016 bij 20:27 #

    Was de inktvis misschien en ceviche gegaard? Ik doe dat, naast witvis, wel eens met coquilles, maar met calimares kan het denk ik ook wel.

    Met vriendelijke groet, Frank van Dijken

    Like

    • eetsnob februari 1, 2016 bij 20:27 #

      Hoi Frank, was niet in zuur gegaard. Ik denk echt vacuum en sous vide

      Like

  2. Frank Van Dijken januari 31, 2016 bij 20:27 #

    Wat voor garnituur zat er bij de inktvis? Ik zie dille, schuim van oester, granny of rettich? En iets groens…..

    Met vriendelijke groet, Frank van Dijken

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Culi in Riga: slow cooked squid – Recepten.KioskPlaza.nl - januari 31, 2016

    […] Culi in Riga: slow cooked squid […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.