Zomer in je mond: Bruschetta met tomaat

27 jul

Ja, het is even een werkje. Maar dat is het waard. Een echt zomerse lekkernij: Bruschetta’s. Bruschetta is een traditionele Italiaanse antipasto, wat letterlijk betekent: voor de maaltijd. Het is echter ook lekker als Tapa bij een glaasje wijn. De basis van Bruschetta is gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie. De meest bekende variant is die met tomaat, maar je kunt er allerlei beleg op doen, van Pancetta tot Mozzarella. Wij maken regelmatig die met tomaat.

Het meest belangrijk aan dit gerecht is de inkoop. Gebruik alleen de lekkerste rijpe tomaten. De rest van de ingrediënten versterken alleen de smaak. Daarnaast is de broodkeuze belangrijk. Eigenlijk kan het met elk soort brood, maar wit landbrood of ciabatta vinden wij het lekkerst.

Ingrediënten voor 2 personen

3 a 4 biologische trostomaten
twee plakken landbrood, gehalveerd
twee tenen knoflook, 1 gepeld, 1 ragfijn gehakt
eetlepel fijngehakte peterselie
grof zeezout, keukenzout
olijfolie extra virgen

Bereiden

Ontvel de tomaten. Breng een pan water aan de kook. Kerf de tomaten aan de bovenkant in met een kruis. Haal de pan van het fornuis en leg de tomaten twee minuten in het hete water. Spoel af met koud water. Nu kun je het velletje makkelijk verwijderen.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Hak de tomaten in kleine blokjes en laat uitlekken. Pel de knoflooktenen. Laat er 1 heel, hak de andere ragfijn. Hak de peterselie fijn. Verdeel de tomatenblokjes in twee schaaltjes. Aan de ene voeg je de knoflookteen en wat keukenzout toe. Bij de andere doe je de peterselie en het grove zeezout.
Gril het brood in de oven of in de grillpan. Geen olie gebruiken, het brood moet schroeien. Wrijf het warme brood in met de knoflookteen. Druppel er wat olijfolie overheen. Maak twee bruschetta’s met knoflook en twee met peterselie. Glaasje witte wijn erbij. Zomer in je mond!

Dit recept printen: Bruschetta’s met tomaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: