Zamburiñas – de St.-Jacobsschelp van Noord Spanje

28 aug


Vrijwel iedere reis levert nieuwe ingrediënten, recepten, restaurants etc. op die het vermelden meer dan waard zijn. Ditmaal reisden wij rond door (het voor ons bekende) Noord Spanje en deden ons tegoed aan het bijzondere eten dat je daar krijgt voorgezet. Van de tapas in Baskenland, de necoras in Cantabria tot …. de zamburiñas van Asturias en Galicië. Hoewel ik genoeg liefhebbers ken van de St-Jacobsschelp is deze voor de meesten onder ons qua bite wat lastig. De zamburiña is een kleinere variant en wordt ook wel de Bonte Mantel Schelp of Koningsmossel genoemd. We kenden het niet maar het stond op de kaart en dan …. tja, proberen maar. Bijzonder is dat het kleine schelpdier een aangename en zachte bite heeft. Wij proefden saffraan, knoflook, peterselie, witte wijn en een mooie olijfolie en samen leverde dat een prachtige, sterke en volle smaak op. Kortom, als je St.-Jacobsschelpen qua bite niet lekker vindt moet je de zamburiña absoluut proberen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: