Volgens de schrijvers van het boek “Over Worst”, Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder, is de man weliswaar de laatste jaren gaan koken (“ … een beetje man houdt kookavonden met vrienden.”) maar is hij ten diepste een slager. Vandaar dat zij dit boek voor mannen hebben geschreven. Het is grappig, hylarisch maar ook een gedegen kookboek met tientallen recepten hoe je zelf worst kan maken. Het boek zit ook boordevol feiten en wetenswaardigheden. Technieken om te leren fermenteren (juiste temperatuur, luchtvochtigheid, luchtstroom). Het werken met een koude rookoven of juist met een warme. En veel informatie over worsten. Over knoflookworst, notenworst, Poolse Kielbasa, Cumberland sausage, knakworst, Berliner leverworst, Spaanse bloedworst of de Franse variant de boudin noir, Drentse kosterworst, Hongaarse boerenworst etc. etc. Tot slot biedt het boek in het laatste hoofdstuk een supermarktworstgids. Wat biedt elke supermarkt aan kwaliteitsworst. Denk niet dat het alleen maar flauwekul is. In tegendeel, het is welliswaar grappig geschreven maar ook een serieus en uitstekend kookboek.
Voor wie onze blog over de @Worstemaker heeft gemist kan die alsnog hier lezen. Hieronder het filmpje waarin deze slager zelf venkelworst maakt.
Leuk boek! Mijn vriend heeft dit boek laatst aangeschaft, hij is vanplan zelf binnenkort worst te gaan maken. Dit boek biedt een duidelijke handleiding. Volgens mij komt er nog wel heel veel bij hele proces kijken. Ik ben erg benieuwd! Als het zover is laat ik jullie wel weten hoe het eindresultaat is geworden.
Zie ook mijn Foodblog: http://www.lifestyleandfoodies.wordpress.com
LikeLike
Leuke blog heb je. We wilden ons inschrijven, maar de link naar sign-up werkt niet. Weet jij een oplossing?
LikeLike