Als we alle snackbars in Nederland nu eens zouden vervangen door Oosterse tentjes? Dat lijkt me in alle opzichten een goed idee. Veel smaak, erg gezond en een stuk vrolijker van kleur dan het bruingele van patat, kroket en frikandel. We eten gember, mango, kokos, koriander, peper, knoflook, citroen en limoen. Die snackbarformule houden we er dan wel in, want snacken op zich leren we natuurlijk niet helemaal af. Zelfs de keten met rode M heeft af en toe iets Thais op het menu. Weer eens wat anders dan de fantasieloze Nicoise, Caprese, Chevre en Ceasar die bijna ieder restaurant veiligheidshalve op de kaart zet. Ik wil Oosterse salades en dan niet zo’n fantasieloze verhollandste met thaise kipreepjes en ijsbersla. Nee, echte verse Thaise salades. Ja, Oosterse tentjes…………Maar ja, dat is helaas niet zo dus we maken het zelf.
We blogden al eerder over de Thaise Biefsalade. Deze keer de salade met garnalen en mango.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 bakje roze garnalen
1 rijpe mango, geschild en in stukjes of reepjes
6 bosuitjes, 3 in dunne ringetjes en 3 in stukjes van 3 cm
bosje/bakje koriander, alleen de blaadjes
bakje Tomberry’s (of gehalveerde cherrytomaatjes)
sesamolie
voor de dressing
2 cm verse gember, geraspt
1 rode peper, zaadjes eruit en fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels vissaus
sap van 1 limoen
2 eetlepels gele basterdsuiker of palmsuiker
Bereiden
Bak de garnalen 2 minuten in een pan met een beetje sesamolie, op smaak brengen met zout. Laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de tomaatjes, korianderblaadjes, bosui en mango met de garnalen en de dressing. Even 10 minuten laten staan en af en toe omscheppen om de smaken goed te laten intrekken. Heerlijk bij een visje. Eet smakelijk.
Dit recept printen: Thaise salade met garnalen en mango
Lijkt me heerlijk! Ik zet hem op mijn lijstje want ik wil deze salade heel snel gaan maken. Ik ben het trouwens helemaal met jullie eens dat er meer Oosterse winkels zouden moeten komen in plaats van snackbars! Zo veel lekkerder en gezonder.
LikeLike