lunchtip: Flaubyt in Leeuwarden bij Eetcafe de Kleine Wereld

3 jun

Zowiezo is het een goed idee om eens een weekendtrip Leeuwarden te doen. Leeuwarden heeft een prachtig oud centrum met veel horeca, pleinen en winkelstraatjes. We waren er laatst tijdens een zonnig weekend en belandden voor de lunch op het terras van de Kleine Wereld. Een mooi eetcafe met kwalitatief goed eten.  De lunchkaart is niet erg groot, maar je kunt ook kiezen voor een Flaubyt. Bij navraag blijkt dat Fries te zijn voor hapje, of tapa. Proberen dus. De overduidelijke winnaar (officieel geen Flaubyt, maar een Byter) was het slaatje van Fries wald bintje met ui en peterselie, gemarineerd in koolzaadolie en rommelkruidazijn en met een gefrituurd eitje. Bijzondere smaak voor een aardappelslaatje. Komt vast door de rommelkruidazijn.

Rommelkruid heet waarschijnlijk zo omdat het een rommeltje van kruiden is: gemalen zoethoutwortel, suiker, nootmuskaat, anijs, kaneelkoppen, kruidnagel, peper, foelie, gemberpoeder en sandelhout. Het wordt het meest gebruikt voor het bereiden van balkenbrij. In de winkel is het moeilijk te vinden, maar je kunt het bestellen via internet op www.kruidenwinkel.net

Maar goed. Als je eens in Leeuwarden bent, ga naar De Kleine Wereld bestel hier een paar lekkernijen.

Eén reactie naar “lunchtip: Flaubyt in Leeuwarden bij Eetcafe de Kleine Wereld”

  1. Els maart 7, 2017 bij 20:27 #

    Klinkt als een mooi eetcafé. De kaart ziet er goed uit. Gaan we met het gezinnetje bekijken als we weer eens in het Hoge Noorden zijn. En wij zijn ook dol op oude steden (Zwolle, Breda, Maastricht)!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: