Entrecote met paddenstoelen, roquefort en marsala

17 okt

20121017-081444.jpg
Een echte smaakexplosie. De combinatie van roquefort met marsala is heftig, maar het zijn echte smaakvrienden. Marsala is een Italiaanse sterke wijn met een vergelijkbare verwerking als sherry. Voor dit gerecht namen we de zoete variant. De Entrecote bakken we saignant, tussen rood en rosé. De paddenstoelen zetten we even aan en laten ze verder garen in de saus. Een echte aanrader.

Ingrediënten
2 entrecotes
50 gram roquefort
2 eetlepels marsala
100 gram bospaddenstoelen
scheutje room of sojaroom
Zout en peper

Bereiden
Snijd de champignons in plakjes. Brokkel de roquefort fijn. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak daarin kort de paddenstoelen. Zet intussen een grillpan op het vuur. Smeer de entrecote in met een beetje olie. Als je de olie in de grillpan doet gaat hij walmen. Bak de entrecote 2 minuten aan iedere kant. Haal van het vuur, bestrooi met wat peper en zout en laat rusten onder folie of onder de warmhoudlamp. Folie niet afsluiten want dan gaart het vlees teveel door. Doe de roquefort en marsala bij de paddenstoelen en roer en een scheutje room door. Laat een paar minuten zacht pruttelen. Leg het vlees op een bord en schep er de saus over. Serveer met franse frietjes en een salade of haricots verts.

20121017-083202.jpg

Eén reactie naar “Entrecote met paddenstoelen, roquefort en marsala”

  1. Margot V oktober 18, 2012 bij 20:27 #

    http://flexitarier.blogspot.nl/2012/10/gebakken-boleet.html?spref=fb
    voor nog meer paddenstoelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: