Mochi – chefs diner ook voor vegetariërs een topbeleving

21 okt

We schrijven niet vaak over restaurants, misschien omdat er al voldoende sites zijn die daar uitstekend over informeren. Hoewel een Rotterdamse, Utrechtse of Haagse variant op Johannes van Dam geweldig zou zijn.

Over  het Haagse Mochi moeten we gewoonweg schrijven omdat het een van de weinige restaurants is waar de chef begrijpt dat vegetarisch eten niet ‘de kunst van het weglaten’ is (oftewel alles weghalen wat een vegetariër niet mag eten). Dat geldt overigens ook voor mensen met een allergie. Toen wij er aten (bij toeval) werd er voor onze derde tafelgast (geen vlees en vis) apart en even smaakvol en origineel gekookt. Het was een chefs menu maar toch eenheid waardoor je niet het gevoel krijgt als vegetariër een ‘aparte behandeling te krijgen’.

Mochi omschrijft zich zelf als een restaurant dat gespecialiseerd is in ‘Japanese-Latin American inspired dishes’. De keuken varieert  van raw food tot vis, vlees, gevogelte, vegetarische en groenten gerechten. Belangrijkste gerecht is de Frikandel Speciaal. Uiteraard geen gewone frikandel maar gemaakt van koraalvis met Balinese kruiden, kokos, okonomiyaki saus en bosuitjes. Neem een kijkje op de site. Heerlijk!

Mochi is niet goedkoop maar wel iedere Euro waard.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: