Tataki: Tonijn op z’n Oosters

27 feb

Tataki

Dit is een wereldwijd bekend gerecht, maar je verwacht het niet op een menukaart in Noord-Spanje. Wij waren in Gijon en genieten daar meestal vooral van de Asturiaanse specialiteiten zoals Pastel de Cabracho (vispaté van de schorpioenvis), Zamburinas (schelpdier), Chuletillas (lamskoteletjes) en Ensalada Mixta. In Restaurant La Galana, op het Plaza Major stond naast de Cazuela de la Abuela (stoofpotje van oma) en uienstampot met inktvis, ineens deze vreemde eend in de bij op de kaart. Proberen dus. Tataki is een Oosterse bereiding van vis, deze keer tonijn. De vis wordt in de azijn gedoopt en dan door de sesamzaadjes gehaald en in een droge koekenpan op hoog vuur gebakken. Lekker met deze sausjes: wasabischuim,  zoute sojasaus en pepermayonaise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: