Indonesische kippendijen

3 mrt

Indonesische kippendijenKippendijen hebben veel smaak en zijn lekker sappig. Voor dit soort grilgerechten dus veel geschikter dan kipfilet. Dat wordt veel te droog. En met de smaak van deze heerlijke Indonesische marinade heb je geheid succes. Serveer het met een lekkere nasi en wat kroepoek en Atjar. Let op; het vlees moet minstens 6 uur marineren.

Ingrediënten (voor 6 personen)

12 kippendijen, zonder vel en zonder bot
50 ml eetlepels ketjap manis
4 cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
flinke theelepel sambal trassi
1 theelepel citroengras (sereh)
1 theelepel koriander (ketoembar)
sap van een citroen
2 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereiden

Verhit een kleine droge koekenpan of wok en rooster hierin de koriander en het citroengras totdat het begint te geuren. Zet het vuurr laag en voeg de knoflook, gember en suiker toe. Laat even zweten. Doe het vuur uit en voeg dan de ketjap, sambal en het citroensap toe. Goed roeren. Doe de kippendijen in een grote schaal en giet de marinade erover. Even goed mengen en dan met folie erover minstens 6 uur in de koelkast laten marineren.
Verhit een grilplaat. Hij moet echt goed heet zijn.  Haal het vlees uit de marinade en dep het een beetje droog. Gril de dijen zo’n 8 minuten om en om. Check of ze echt gaar zijn van binnen. Eventueel wat zout erover. Serveer direct met nasi, kroepoek en atjar.

Dit recept printen: Indonesische kippendijen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: