Zalm met gebakken venkel

30 mrt

Mooi filmpje van Herman den Blijker hoe je zalm moet bakken. Wanneer je het verkeerd doet zie je de eiwitten (als geel/witte druppels) al snel uit de moot tevoorschijn komen. Lastig, maar als je de instructie van Herman de Blijker volgt is succes verzekerd.

We maakten daarbij gebakken venkel met ansjovis (losjes gebaseerd op een recept uit Delicious).

Ingrediënten voor twee personen

Wilde zalm op het vel, 125 gram per persoon.

1 stevige venkelknol (of twee kleine)
1 a 2 eetlepels fijn gesneden tijm
1 a 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
30 ml olijfolie
15 gram boter
ansjovis uit blik

Bereiden

Oven op 200 graden Celsius. Eerste schil van de venkelknol verwijderen en in niet al te grote stukken snijden. Olijfolie (ongeveer 50 ml) verhitten en de venkel rondom bruin bakken. 30 ml water en de boter toevoegen en kort laten koken tot het geheel is ingedikt. Overhevelen in een ovenschaal en de kruiden er losjes overheen strooien. Ansjovisfilets naar smaak toevoegen en een beetje olie over het gerecht sprenkelen. Ongeveer 25 minuten in de oven (of tot de venkel klaar is).

zalm

3 Reacties naar “Zalm met gebakken venkel”

 1. Gerard Stuitje mei 25, 2013 bij 20:27 #

  Hoi Even een vraagje. Ik heb de instructie van het bakken van zalm door Herman den Blijker bekeken. De zalm wordt niet gekruid! Is dat de bedoeling of wordt hij in je nieuwe recept wel gekruid met peper en zout?

  ik hoor het graag. Liefs Gerard

  Like

  • eetsnob mei 25, 2013 bij 20:27 #

   Naar onze mening heeft zalm, zeker wilde zalm, niets nodig, hooguit een miniem snufje zout. Doe dat dan wel achteraf. Vooraf zouten onttrekt vocht aan de vis en dat is jammer, want zalm wordt al zo snel droog. Succes en eet smakelijk!

   Like

 2. Hans januari 24, 2017 bij 20:27 #

  In de bereiding wordt de zalm helemaal niet meer genoemd, ik neem aan dat dat er niet rauw bij wordt opgediend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: