Gastblog: Klassieke Carbonara Pasta

2 mei

spaghetti-carbonara-finished-dishDe Italianen zeggen dat in Rome het meeste pasta wordt gegeten van heel Italië. Veel klassieke pasta recepten komen daarom uit Rome. Een van de bekendste is Pasta Carbonara. Bijna iedereen heeft dit wel eens gegeten.  La Taverna dei Fori Imperiali is een restaurant in Rome dat geliefd is door toeristen en Italianen zelf. Het wordt gerund door een Italiaans gezin en zij bieden het traditionele recept al voor negen euro aan! De moeite waard dus. Hotelletje in de buurt boeken en genieten maar.

Pasta Carbonara lijkt een simpel recept omdat het niet veel ingrediënten bevat. Door de eieren is het toch niet altijd even makkelijk om de perfecte saus te maken, maar met een simpele truc lukt het bijna iedereen.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr pasta
250 gr pancetta of gerookte ham
5 eierdooiers
100 ml room
125 geraspte Parmazaanse kaas
Scheutje olijfolie
Zwarte peper

Bereiden
Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Bak ondertussen de pancetta of gerookte ham met een scheutje olijfolie. Zorg ervoor dat de pancetta niet te krokant wordt, maar houd het een beetje sappig. Haal het vlees van het vuur. Meng de eierdooiers met de room en de helft van de kaas tot een gladde saus. Meng als laatste de pancetta erdoor.
Laat de pasta goed uitlekken als hij gaar is en roer meteen de saus erdoor. Door de hitte van de pasta worden de eierdooiers gaar, maar blijft het een gladde saus. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en een beetje versgemalen peper. Buon Appetito!

Met dank aan Sanne Kooijmans

3 Reacties naar “Gastblog: Klassieke Carbonara Pasta”

 1. Nel mei 3, 2013 bij 20:27 #

  En wat is nu de truc?

  Like

  • Marjan mei 13, 2013 bij 20:27 #

   Dag Nel, beetje late reactie, sorry. De truc is dat je de saus direct door de hete pasta roert zodat hij zich gaat binden aan de spaghetti. Wacht je te lang, dan lukt het niet.

   Like

 2. Cees februari 15, 2014 bij 20:27 #

  Alleen wordt ‘traditioneel’ pasta carbonara zonder room en met veel vers gemalen zwarte peper bereid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: