Vietnamese hotpot

23 Jul

  Lekker traditioneel gerecht. De hotpot. Je krijgt een pan met bouillon op een brander. En een schaal met groeten en kruiden en één met – in dit geval – vlees en vis. Oja, een een enorme berg met rijstnoedels. Vervolgens kook je wat groenten in de bouillon, 2 minuten. Dan eerst de vis: ook 2 minuten. Je doet wat noedels in een kom en daar schenk je de soep op. De vis, garnalen en inktvis zijn heerlijk gaar. Aan het eind komt de ronde voor de biefstuk. Die is heel dun gesneden en is in 30 seconden klaar. Niet in de pot gooien, want dan vind je het niet snel genoeg terug. Je doet de biefstuk in de soeplepel en dan laat je het met wat bouillon erin heel even garen. Supermals. Heb je nog trek? Dan is er nog meer dan genoeg om noedelsoep van te maken. Leuk om zo te eten. Lijkt wel wat op de Chineese of Thaise variant. Alleen de kruiden en groenten zijn anders: meer munt en basilicum. Maar dat kan je ook weglaten. Het was heerlijk!

Advertenties

Eén reactie to “Vietnamese hotpot”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vietnamese hotpot – Recepten.KioskPlaza.nl - juli 23, 2015

    […] Vietnamese hotpot […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: