Vegan maaltijdsoep met pompoen

12 okt

Het is weer pompoenentijd. Dit recept is een Oosterse variant van de klassieke pompoensoep. En door het gebruik van groentebouillon ook nog eens vegan. Maak er een maaltijdsoep van door er geroosterd brood aan toe te voegen.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
1 gewone pompoen van ongeveer 2 kilo
3 eetlepels rijst- of zonnebloemolie
3 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen kurkuma
4 eetlepels groene pompoenpitten (toko)
1 liter groentebouillon van tablet of pasta
2 of 3 geroosterde boterhammen
20 gram verse koriander

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en leg de helften op bakpapier en zet een half uur in de oven. Zo gaat de schil er nakkelijker af en wordt de pompoen lekker zoet. Laat even afkoelen. Haal het vruchtvlees uit de pompoen en snijd het in stukken van 3-4 cm. Vind je dit teveel gedoe? Koop dan kant en klare pompoenstukjes. Reken 300 gram per persoon.
Zet een ruime pan op het vuur en rooster de komijn en kurkuma 1 minuut totdat het begint te geuren. Doe de olie en de pompoenstukjes erbij en roerbak heel even. Giet de bouillon erbij en laat een half uur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat zout. Rooster de groene pompoenpitten in een droge pan. Zet apart. Rooster de boterhammen en breek ze in stukjes. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de pompoenpitten, het brood en de gehakte korianderblaadjes. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.