Heerlijk bij pasta of met stokbrood. Dit gerecht is rijk gevuld maar toch niet al te zwaar door het gebruik van sojaroom. Het cantharellenseizoen is eigenlijk net voorbij, maar ze zijn nog wel her en der te koop. Dus sla nog even je slag. De Cantharel kan niet worden gekweekt omdat ze met de wortel van bomen meegroeien. Er wordt wel veel geëxperimenteerd, maar echt gelukt is het nog niet. In Nederland groeien cantharellen niet in overvloed. Vaak worden ze geïmporteerd uit de VS omdat ze daar nog volop te vinden zijn. Alles bij elkaar genoeg redenen waarom ze zo duur zijn. Maar wel lekker, een beetje peperachtig. Lekker met het zoet van de sojaroom en het zout van het spek.
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram cantharellen
100 gram spekreepjes
150 ml sojaroom (alpro cuisine)
theelepel citroensap
1 eetlepel Marsala
Bereiden
Borstel de cantharellen goed schoon. Er zit vaak veel zand in dus dit moet je echt zorgvuldig doen. Niet spoelen met water. Ze worden dan zompig en smakeloos. Bak de spekjes tot ze beginnen te verkleuren. Voeg dan de catharellen toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Vuur laag en afblussen met de Marsala. Room erbij. Op smaak brengen met citroensap en eventueel nog wat zout. Nog 10 minuten laten pruttelen. Serveer met stokbrood os spaghetti. Eet smakelijk!
Gebruik jij in dit gerecht de zoete marsala al’uovo?
LikeLike
Inderdaad zoete Marsala.
Verstuurd vanaf mijn iPhone Marjan Huisman 06-54781439
LikeLike