Het flensje van Vuur

10 aug

Als je van lekker eten houdt ga je uiteraard op zoek naar plekken waarvan je denkt/hoopt dat die lekkere dingen of mooie ingredienten voor bijzondere recepten verkopen of …. goed kunnen koken. We zijn, al lunchend,  in heel veel restaurants, bistro’s, hotels etc. geweest en met in het algemeen wisselend resultaat. Vaak slaat toch de grootste gemene (en met name Nederlandse) deler toe en kan je kiezen uit, uitsmijters, omeletten, sate, carpaccio, doorsnee salades als salade nicoise of salade met geitekaas en een dagsoepje. Soms niet slecht maar meestal geen smaakfestijn. O ja, en dan was ik natuurlijk de bittergarnituur en de vlammetjes vergeten (over deze laatste zal ik nog zeker een blog schrijven).

Op zoek naar nieuw eetavontuur belandden wij een klein jaar geleden in restaurant Vuur (Hilversumsestraatweg 4, Baarn). Het restaurant ligt midden in de bossen, heeft een prachtig terras en is van binnen ook werkelijk doe moeite waard, al was het maar omdat ze een van de mooiste open keukens hebben die ik ooit heb gezien. Op de (overigens tamelijk doorsnee kaart) vonden we de Oosterse flensjes met eend gemaakt in zomerse groente en hoy sin saus direct een verrukking. Simpel, even wokken en knapperig in de mooie flensjes ….

Na vergeefse rondspeuringen op zoek naar een vergelijkbaar flensje (ja, inderdaad waar maakt een mens zich druk om) waren we afgelopen zondag weer bij “Vuur”. De bedrijfsleidster wist ons te vertellen dat het restaurant het groot inkocht maar dat zij het zelf kocht bij de toko “Roeraade”, Naarderstraat 13 in Hilversum. Kijk en daarmee hebben wij binnenkort een queeste.

Eén reactie naar “Het flensje van Vuur”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Flensje met eendenborst – maar dan Dim Sum in Brussel « Eetsnob - december 8, 2010

    […] zouden natuurlijk nooit meer over de Flensjes van Vuur of over het recept van flensjes met eendenborst zijn begonnen als we niet in Brussel bij ChaoChow […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: