Flensje met eendenborst – maar dan Dim Sum in Brussel

8 dec

De flensjes van Eetsnob

We zouden natuurlijk nooit meer over de Flensjes van Vuur of over het recept van flensjes met eendenborst zijn begonnen als we niet in Brussel bij ChaoChow waren gaan eten.

Eerst genoten we van de flensjes met eendenborst bij restaurant Vuur, daarna zelf de kunst afgekeken en met succes gemaakt … maar in Brussel hebben we het besteld bij onze Dim Sum in restaurant ChaoChow. En zoals dat menigmaal gaat is het de vraag wat nou waar lekkerder smaakte. Gaat het om het sentiment van de eerste keer? Is het dat je wel of niet je ‘eigen’ draai hebt gegeven aan het recept? Is het bij het ene restaurant nu echt beter of ligt het aan de sfeer? Aan de saus, het vlees, het flensje?

In restaurant ChaoChow is het in ieder geval echt Chinees maar wat het bijzonder maakt is goed te zien in bijgaand filmpje waarin te zien is dat in dit geval de meerwaarde in ieder geval lag in het feit dat de flensjes live aan tafel werden ‘gerold’. Het oog wil ook wat en een beleving maakt ons bereidwilliger om te genieten.

Eén reactie naar “Flensje met eendenborst – maar dan Dim Sum in Brussel”

  1. Gerrie Bleijenberg december 9, 2010 bij 20:27 #

    Bij Golden City in de Oostermeent in Huizen rollen ze ook de flensjes aan tafel, als onderdeel van het Peking menu. We hebben er al vaak gegeten en zelfs de grootste eetsnobs onder onze vrienden zijn het met ons eens dat je daar voor een redelijke prijs heel lekker en sfeervol kunt eten. We hebben dit restaurant zelfs uitgekozen voor ons kerstdiner…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: