Kalfslever met uien van Carluccio

8 aug

Oke, toegegeven, bij ons staan een paar meter kookboeken in de woonkamer (en dat is misschien wat overdreven). Van heel ingewikkeld (Larousse) tot heel simpel (Antonio Carluccio). Die laatste verdient enige uitleg voor wie hem nog niet mocht kennen want zijn kookboeken zijn voor elke eetliefhebber een must in de keuken. Antonio Carlucio (1937, Vietri sul Mare (Salerno) is een geweldige kok die (mits je de ingrediënten kunt vinden wat niet altijd even gemakkelijk is) heel toegankelijk kookt. In zijn laatste boek “Eerlijk Italiaans” heeft hij 50 jaar koken verzameld. Bijzondere recepten die verraderlijk eenvoudig lijken (#kanniettveelzijnreactie) maar die tot heel verfijnd eten leiden.

Zo ging ik aan de slag met het recept “Kalslever met uien” waarvan je zo op het eerste oog niet denkt dat dat erg lekker kan zijn. Maar doordat de uien (heel veel) afgebakken worden met suiker en vervolgens gesmoord in wittewijnazijn is dit recept direct een klassieker. Een zachtzoete smaak die zich heel gemakkelijk laat combineren met de lever. En zo is het met veel van de recepten in dit boek. Ziet er simpel uit maar het genieten zit in de details. Aanrader dus dit kookboek, zeker ook voor mensen die wel lekker en vlot en niet te ingewikkeld willen koken.

2 Reacties naar “Kalfslever met uien van Carluccio”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Net even anders: Konijn zoals in Lucca (met recept) « Eetsnob - november 7, 2010

    […] salade. Vanmiddag filosofeerden we over de menukaart van ons restaurant (misschien ooit); naast de kalfslever met uien en de fazant met blauwe bessen en granaatappelpitjes, zal dit konijn zeker een plek […]

    Like

  2. Koken met NRC – Janneke Vreugdenhil « Eetsnob - februari 6, 2011

    […] van onze eerste blogs ging over Carluccio, de Italiaanse meester die een prachtig recept, genaamd “Fegato all […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: