Oke, toegegeven, bij ons staan een paar meter kookboeken in de woonkamer (en dat is misschien wat overdreven). Van heel ingewikkeld (Larousse) tot heel simpel (Antonio Carluccio). Die laatste verdient enige uitleg voor wie hem nog niet mocht kennen want zijn kookboeken zijn voor elke eetliefhebber een must in de keuken. Antonio Carlucio (1937, Vietri sul Mare (Salerno) is een geweldige kok die (mits je de ingrediënten kunt vinden wat niet altijd even gemakkelijk is) heel toegankelijk kookt. In zijn laatste boek “Eerlijk Italiaans” heeft hij 50 jaar koken verzameld. Bijzondere recepten die verraderlijk eenvoudig lijken (#kanniettveelzijnreactie) maar die tot heel verfijnd eten leiden.
Zo ging ik aan de slag met het recept “Kalslever met uien” waarvan je zo op het eerste oog niet denkt dat dat erg lekker kan zijn. Maar doordat de uien (heel veel) afgebakken worden met suiker en vervolgens gesmoord in wittewijnazijn is dit recept direct een klassieker. Een zachtzoete smaak die zich heel gemakkelijk laat combineren met de lever. En zo is het met veel van de recepten in dit boek. Ziet er simpel uit maar het genieten zit in de details. Aanrader dus dit kookboek, zeker ook voor mensen die wel lekker en vlot en niet te ingewikkeld willen koken.
2 Reacties naar “Kalfslever met uien van Carluccio”