Steak tartaar bij restaurant Vincent

29 mei

We hebben al eerder over de wereldse en zo gastvrije stad Brussel geblogd en onlangs waren we er weer. Daarover in een andere blog meer want voor het uitstekende restaurant Royal Brasserie Brussels is aparte aandacht op zijn plaats. Maar weer stelden we onze terugreis uit om ’s middags nog even te gaan lunchen bij restaurant Vincent. Dat is en blijft een belevenis met schortdragende obers die midden in het restaurant kleinere gerechte maken of opmaken. De betegelde muren met hun indrukwekkende afbeeldingen temidden van oude prijslijsten aan de muren maakten alleen al de omgeving het meer dan waard en we keerden dan ook terug op onze schreden.

Ik nam dit keer de ‘Steak Tartaar’ (zie bovenstaande foto) en die wil ik jullie niet onthouden. Misschien dat niet iedereen zich zo snel aan deze stevige portie rauwe, gehakte biefstuk zal wagen maar het is toch een echte aanrader. Mooi scherp van smaak en in tegenstelling tot wat je misschien zou denken gaat het gerecht je niet tegenstaan. In tegendeel, het is heerlijk.

Hier vind je een filmpje waarin chef Rudolf Bos van restaurant Flo laat zien wat de klassieke Franse methode is om de steak tartaar de maken. Hij gebruikt overigens de jodenhaas als vlees en dat is inderdaad wel het lekkerste vlees dat je voor dit gerecht kan gebruiken.

Restaurant Vincent

Eén reactie naar “Steak tartaar bij restaurant Vincent”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Steak tartaar in Tours « Eetsnob - augustus 22, 2011

    […] maanden geleden schreven we over het restaurant Vincent (Brussel) waar we een geweldige steak tartaar aten. Op doorreis door Frankrijk bezochten we Tours […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: