Steak tartaar in Tours – met filmpje

22 aug

Enkele maanden geleden schreven we over het restaurant Vincent (Brussel) waar we een geweldige steak tartaar aten. Op doorreis door Frankrijk bezochten we Tours waar we het restaurant Bure (Place de la Resistance 1) bezochten dat we eerder hadden leren kennen vanwege de mooie, kleine oesters die ze daar serveren. Maar ditmaal liet ik me ook verleiden tot de steak tartaar die aan tafel gemaakt werd. Met de iphone heb ik daar bovenstaande filmpje van gemaakt. Op het terras en aan tafel. Leuke ervaring en prima gemaakt.

Enkele weken later reden we vanuit Frankrijk België in en besloten om het toeval de plaats van onze lunch te laten bepalen en kwamen we terecht bij Brasserie Cesar aan de Grote Markt 2B in Kortrijk. Voortreffelijk gegeten in een echt Belgische brasserie (zie bovenstaande foto) met uitstekende en allerte bediening. Naast dat we daar nogmaals de steak tartaar hebben uitgeprobeerd (prima) kozen we voor de salade Cesar en die was buitengewoon goed. Eendenborst, Italiaanse ham, ganzenleverpastei, pijnboompitten, gebakken gecaramelisseerde gebakken appeltjes met frisse sla) vormen een mooie combinatie die, met een lichte dressing, een mooie en makkelijk zelf te maken salade oplevert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: