Necoras: krabjes van de bar

20 Aug

Heerlijk; zo uit de zee, zo op je bord: krabjes. We zagen ze veelvuldig op de bar liggen. Niet voor de sier, maar gewoon als lekker snackje of voorgerecht. Wij waren in Noord Spanje (atlantische kust) en daar zie je ze veelvuldig naar je staren: Necoras. Zomaar op een schaal op de bar, tussen het bier en de wijn. Lekkere zoete gesmoorde krabjes. Zo vers uit de zee; zo op je bord. Het krabvlees is heerlijk zoet. Je krijgt er een notenkraker bij om hem te lijf te gaan. Met een beetje mazzel ook nog een kreeftvorkje om te ‘pulken’. Ze zijn prachtig roze van kleur. Net als garnalen worden ze roze van het bakken of koken. Als ze net gevangen zijn, zijn ze blauw. Vele Spanjaarden vinden de hersenen het meest lekkere deel. Even roeren en leegslurpen. Vind ik wat minder geslaagd, maar voor de rest: gewoon en keer doen. Heerlijk.

In het filmpje hieronder zie ze hoe ze worden bereid. In een grote hete pan, met veel zout. 5 minuten bakken en omkeren. paar minuten bakken. Deksel erop en roze laten worden in 5 minuten. Af en toe keren. Op het laatst nog even het vocht laten verdampen. Af laten koelen en klaar. Eet smakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: