Reerug met gemarineerde linzen; geslaagd experiment

9 nov

Ik ben niet zo’n fan van linzen. Ook niet van bonen en kikkererwten. Het is allemaal een beetje melig met een taai schilletje. Tenzij het goed gemaakt wordt. Dat was het geval in La Caserne Blanche in Naarden Vesting. We aten een heerlijk stukje vis – waarvan ik de naam en de bereiding ben vergeten – en dat lag op een bescheiden hoeveelheid linzen. Niet zomaar linzen, maar van die hele kleine. En ze waren gemarineerd. Met wat? Geen idee, maar het had iets zoetigs en iets lobbigs, waardoor het in de verte op risotto leek. Dat moest ik ook proberen en dus kocht ik voor het eerste van mijn leven een klein blikje linzen ‘lentilles jeunes’.

Ok, marineren. Dat werd heel zacht pruttelen met een zoet drankje. In dit geval een borrelglaasje Drambuie (whiskey met honing). Na tien minuten was de whiskey verdampt en bleef de honing smaak over. Veel te zoet. Maar afzwakken met alleen zuur zag ik niet zitten en dus koos ik voor een flinke slok rode wijn erbij. In een keer goed, niets meer aan doen. Mazzel! Ik maakte er een stukje reerug bij en serveerde het met een krokant stukje spek. Hieronder het hele recept.

Ingrediënten voor 2 personen

1 klein blikje linzen (Bonduelle)
1 borrelglaasje Drambuie
half glas rode wijn
2 reerugfilets
2 plakjes ontbijtspek

Bereiden

Leg de plakjes ontbijtspek op een schaaltje en laat het in 2 minuten in de magnetron knapperig worden (800 watt). Laten uitlekken op keukenpapier. Doe de linzen met de Drambuie in een pannetje en verwarm het ongeveer 10 minuten op laag vuur. Af en toe roeren. Doe de rode wijn erbij en het vuur uit. Even goed mengen en afgieten. Houd apart.
Verhit de olie in een pan en bak de reerugfilets aan iedere kant 2 minuten. Haal uit de pan, bestrooi met zout en peper uit de molen en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Maak de linzen weer warm. Doe ze in een diep bord. Trancheer de reerug en leg dat op de linzen. Maak af met het knapperige spek. Eet smakelijk.

Dit recept printen Reerug met gemarineerde linzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: