Webtip: Aziatische ingredienten

26 feb


We koken graag Aziatisch. Liefst natuurlijk met verse ingrediënten. Die kopen we in de toko’s in Amsterdam of Hilversum. Laos, gember, koriander, Thaise basilicum, djeroek peroetblad. Ja, tot zover reikt onze kennis nog net. Maar dan sta je ineens in een toko met drie soorten Thaise basilicum, met onbegrijpelijke namen. En dan? Welke moet je dan hebben? Of je ziet iets liggen waarvan je het bestaan niet wist, zoals Choy Sum. Blijkt  Chinese bloeiende kool te zijn. Maar wat moet je er dan mee? Dan biedt deze website uitkomst www.aziatische-ingredienten.nl

Daar vind je bijvoorbeeld dit over de Choy Sum:

Hoe te gebruiken?
Alles van dit stronkje kan gegeten worden, de stelen, het blad en de bloempjes. Wassen, kontjes afsnijden, in stukken snijden en de steeltjes eventueel eerst even blancheren, maar dat is niet echt nodig. Dan even roerbakken met bijvoorbeeld een oestersaussausje. Of in dunne reepjes als crunchy toevoeging aan de soep. Van jonge stronkjes kunnen de bladeren ook in een salade verwerkt worden.

Maar je vindt er ook alles over talloze soorten sojasaus, zeewier en kruiden. En alles is ook nog eens te vinden op land. Die moet dus in je favorieten. Helaas nog geen App, dus dat is even prutsen op je Iphone als je in de winkel staat. En anders? Gewoon meenemen en thuis opzoeken wat je eigenlijk hebt gekocht en wat je ermee kunt maken. Leuk. www.aziatische-ingredienten.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: