Restauranttip Budapest: Csalogány 26

4 mrt

Citytrips staan bij ons vooral in het teken van lekker eten. Ook de eerste avond, wat veel reizigers mislukt omdat je de stad net kent en je als vanzelf vaak in de touristische (meestal mindere) restaurants terecht komt. Sommigen zijn bijdehand genoeg om bij de receptie van het hotel om een goede tip te vragen. Maar als je dan aankomst op vrijdag of zaterdag, zijn de meeste restaurants al vol. Dus wij wisten deze keer wel beter. Nog voordat we in het vliegtuig stapten hadden we het eerste restaurant al gereserveerd en we hadden een wensenlijstje mee voor de volgende dagen. Allemaal gevonden via www.tripadvisor.nl. Ze hebben overigens ook een top App voor je Iphone.

We logeerden in hotel Gellért aan de Buda-kant van de Donau. We checkten aan het eind van de middag in en gingen op zoek naar een leuke kroeg. Nog best lastig te vinden, maar toch gelukt: Nevada aan de Bartók Béla út nummer 21. Het is overigens ook een eetcafe waar je grote hoeveelheden vlees en goulash kunt bestellen. Na een paar drankjes lieten we ons per taxi naar het restaurant brengen: Csalogány 26 (zowel de straatnaam als de naam van het restaurant). Het is modern en zonder poespas ingericht. Op een tv scherm kun je zien wat er in de keuken gebeurt.

We werden goed ontvangen en aten heerlijk. De kaart was zeer overzichtelijk: Twee menu’s van acht gangen, waar je ook gewoon à la carte uit kunt kiezen. Wij kozen drie gangen, meer dan genoeg. We lieten ons een mooie Hongaarse wijn adviseren Del Villany 2008. Dieprode zware wijn, heerlijk. We aten onder andere carpaccio van zwijn, terrine van eendenlever, kalfslever, gevulde sardines met oesterschuim, runderschouder met wortelpuree, kaas met ‘late harvest Riesling’ en natuurlijk de chocoladetaart en sorbet van bosbessen. Vriendelijke bediening, mooi eten. Eerlijk is eerlijk: dit is een echte aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: