Prachtige saus van bosbessen en druiven

25 nov

Weer eens wat anders dan de klassieke cranberrysaus. In de basis maak je hem hetzelfde, maar dan met andere bessen of andere vruchten. Wij hadden nog wat bosbessen in de vriezer en wat druiven op tafel. Proberen dus. Het werd een mooie zachte zoete saus met een hartige nasmaak. Wij serveerden hem bij een rack van wildzwijn. Kan ook heel goed bij hert of fazant.

Ingrediënten voor 4 personen

150 gram bosbessen
150 gram druiven
1 pot gevogeltefond
theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel honing
2 suikerklontjes
scheut worcestershiresaus
paar druppels citroensap
zwarte peper uit de molen

Bereiden

Verwarm de fond in een steelpan. Doe de bosbessen, druiven en tijm erin en laat op laag vuur zo’n 40 minuten inkoken. Druk de massa door een zeef. Even flink duwen met een pollepel, anders gooi je te veel smaak weg. Breng de saus op smaak met de honing, suiker, worcestershiresaus, citroensap en wat zwarte peper uit de molen. De saus kan je van tevoren maken en een paar dagen bewaren in de koelkast in een goed afgesloten jampot.

Dit recept printen: Saus van bosbessen en druiven

2 Reacties to “Prachtige saus van bosbessen en druiven”

  1. Gerda Zwolman november 25, 2012 bij 20:27 #

    Ziet er heel lekker uit. Toch een leuke hobby.

    Op 25 nov. 2012, om 10:00 heeft Eetsnob het volgende geschreven:

    > >

    Like

  2. Anne november 25, 2012 bij 20:27 #

    Zeer bedankt voor deze mooie saus. Erg blij mee. Ik ga het absoluut maken. Dank.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.