Sardientjessalade op geroosterd brood

15 jun

20130615-134442.jpg
Als eetsnobs hebben wij niet veel met een boterham met kaas of jam. Ook de lunch mag met veel smaak en zorg worden bereid. En als je dan eens goed in je voorraad kijkt is er altijd wel iets lekkers te maken. En nog gezond ook.

Ingrediënten voor twee broodjes

2 boterhammen
1 tomaat
1/2 rode ui
1 blikje Sardientjes in olie
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel mayonaise
2 blaadjes basilicum en evenveel peterselie
Peper en zeezout

Bereiden

Laat de sardientjes uitlekken. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens de tomaat heel fijn. Snipper de rode ui. Hak de basilicum en de peterselie fijn. Maak met een vork de sardientjes fijn in een schaaltje, doe de ui, tomaat, kappertjes, basilicum, peterselie en mayonaise erbij en meng alles tot een salade. Op smaak brengen met peper en zou. Rooster twee boterhammen. Snijd ze in vieren en beleg met de salade. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: