Als eetsnobs hebben wij niet veel met een boterham met kaas of jam. Ook de lunch mag met veel smaak en zorg worden bereid. En als je dan eens goed in je voorraad kijkt is er altijd wel iets lekkers te maken. En nog gezond ook.
Ingrediënten voor twee broodjes
2 boterhammen
1 tomaat
1/2 rode ui
1 blikje Sardientjes in olie
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel mayonaise
2 blaadjes basilicum en evenveel peterselie
Peper en zeezout
Bereiden
Laat de sardientjes uitlekken. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens de tomaat heel fijn. Snipper de rode ui. Hak de basilicum en de peterselie fijn. Maak met een vork de sardientjes fijn in een schaaltje, doe de ui, tomaat, kappertjes, basilicum, peterselie en mayonaise erbij en meng alles tot een salade. Op smaak brengen met peper en zou. Rooster twee boterhammen. Snijd ze in vieren en beleg met de salade. Eet smakelijk!
Geef een reactie