Zodra je een hap neemt van de crème brûlée van Moeke Spijkstra proef je het; de kok heeft iets met de vla gedaan, maar wat? Het zeer goed gevulde schaaltje geeft je alle tijd om het raadseltje op te lossen en desnoods kan de menukaart uitkomst bieden; het is sinaasappel. Een heerlijk vleugje zomer in mijn favoriete toetje.
En dan het bolletje ijs erbij; een cadeautje. Met chocola en knapperige (Hoe doen ze dat?) stukjes koek, zalig. IJssalon De Hoop krijgt zeer terecht een eervolle vermelding op de toetjeskaart, daar kunnen mijn goede vrienden Ben en Jerry nog iets van leren…
Natuurlijk was niet alles perfect, er moet iets te wensen over blijven. De vla was niet gelijkmatig verwarmd, hoe dichter bij het hart van het bakje, hoe kouder. Het blijft een lastig toetje.
Maar eerlijk is eerlijk, deze crème brûlée is een aangename verrassing. Ouderwets goed (net als het tafelkeedje). Kun je rustig bestellen wanneer je in Blaricum bent.
Met dank aan Sylvia Stuitje, Crème Brûlée-recensent. Lees hier haar eerdere blog
Geef een reactie